Deel dit artikel
-

Google bevestigt overname Waze

Google heeft vandaag de overname van navigatiebedrijf Waze bevestigd, maar doet geen mededelingen over de prijs die men ervoor heeft betaald. Zondag meldde een Israëlische zakenkrant het bedrag van 1,3 miljard dollar.

Formeel blijven beide bedrijven gescheiden opereren, maar Google gaat wel technologie van Waze gebruiken voor Google Maps. Het lijkt Google vooral te gaan om de actuele verkeersinformatie die door gebruikers zelf wordt aangedragen.

CEO Noam Bardin laat zijn gebruikers weten dat er niks wezenlijks gaat veranderen bij Waze. “We blijven onze gemeenschap trouw en blijven het merk en de organisatie bewaken.’

Zelfstandig blijven heeft ook zijn prijs, stelt Bardin, zeker als er gekozen wordt voor een complexe beursgang waarbij de aandacht meer naar bankiers en advocaten dan naar het bedrijf zelf gaat.

Waze bestaat al sinds 2007 en maakt een navigatie-app die door 47 miljoen mensen in 193 landen wordt gebruikt. Bardin heeft Waze altijd de ‘enige serieuze concurrentie voor Google’ genoemd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond