Deel dit artikel
-

Google Chromecast open voor derde ontwikkelaars

Ontwikkelaars van mobiele apps kunnen nu hun werk ook laten verschijnen op televisies in de huiskamer. Het first en second screen versmelten nu Googles Chromecast een technische handleiding en bouwstenen vrijgeeft.

Voor de consument is het een leuke, goedkope brug tussen tablet en telefoon aan de ene kant en de tv in de huiskamer aan de andere kant. De ontwikkelaars is het een vehikel om zich een positie in ‘s werelds huiskamers te verwerven.

Google bracht deze week de SDK voor Chromecast uit. Eigenlijk wordt ernaar verwezen met ‘Cast’ om de affiliatie met Chrome niet al te groot te maken. Immers, het systeem werkt ook op Android een iOS.

Chromecast is een insteekkastje op de HDMI-poort van televisies. De eerste applicaties die hiermee werken zijn bijvoorbeeld YouTube en Netflix. RTL en de Publieke Omroep gaan het ook ondersteunen met hun respectievelijke on demand beeldbanken. Een gebruiker roept, bijvoorbeeld, Uitzending Gemist aan en stuurt het beeld op zijn telefoon met een druk op zijn schermpje naar het Full HD-scherm in de huiskamer.

“Hiermee duik je in de wereld van de second screens”, aldus Paul Carff van Google.

Foto: buba69 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond