Deel dit artikel
-

Google dankt zijn smartphones wel erg snel af

Gebruikers van Googles smartphones Nexus en Pixel kunnen niet erg lang genieten van hun toestel. De Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X krijgen na september geen grote updates meer. Mogelijk wordt Android 8 nog net meegenomen.

Een dezer dagen heeft Google een lijst gepubliceerd van de ondersteuning die wordt geboden aan zijn smartphones. Die krijgen voortaan twee jaar lang nieuwe Android-versies en nog een extra jaar beveiligingsupdates.

Nieuwe Android-versies voor de Pixel en de Pixel XL blijven nog tot oktober volgend jaar uitkomen. Een jaar later, in oktober 2019, stopt Google volledig met de ondersteuning.

Het probleem is dat de klok begint te tikken zodra de smartphone is verschenen. Mocht Google zijn Pixel smartphones dit jaar alsnog in de Benelux uitbrengen dan zit er al bijna een jaar op. De toestellen kunnen dan al redelijk snel bij het oud vuil worden gezet.

Apple biedt veel langer ondersteuning voor oudere toestellen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Roy

Hoeveel langer biedt apple dit dan? meestal ook maar 3 jaar, met een beetje geluk 4, maar je laatste jaar is het al afzien qua snelheid…

Ferdinand Schilder

Eh beetje kort door de bocht. Een toestel werkt nog prima, maar wordt niet meer geupdate naar nieuwere versies van het besturingssysteem. Over het algemeen zou dat ook veel te zwaar zijn voor zo’n telefoon, dus de vraag is of je er als gebruiker op zit te wachten. Beveiligingsupdates zou wel fijn zijn, aangezien er best mensen zijn die meer dan drie jaar met hun telefoon doen. Anders dan bij Apple is het trouwens niet zo dat je met een ouder besturingssysteem bepaalde apps niet meer kan downloaden.

btw, als je nu een nieuwe iphone 4s koopt heb je ook geen ondersteuning meer.

Valt me meer en meer op dat Emerce behoorlijk pro apple is…

Bert

Beetje onzin Schilder, moeten ze dan anti zijn?

Het is een feit dat Apple gemiddeld langer ondersteuning biedt aan oudere toestellen dan veel Android fabrikanten. Daar maakt de Consumentenbond zich al langer drukker over.

bert

Tijd voor de EU om in te grijpen op alle computer-achtige elektronica: Er dient snel een wet te komen die open boatloaders verplicht voor alles wat maar naar computer riekt:
– Telefoons
– Routers
– Auto’s
– Furby’s en ander speelgoed

Hoeft niet eens heel ingewikkeld te zijn om uit te voeren. Meeste apparaten krijgen nu de mogelijkheden via jailbreaking/reverse engineering technieken, maar het gewoon als eis voor toelating op de markt neerleggen is veel handiger.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond