Deel dit artikel
-

Google: ‘We gaan nog meer hardware maken’

Naast YouTube en cloudbusiness moet de handel in zelfontworpen hardware komende jaren de omzet van Google flink omhoog helpen.

Dat zegt de leiding van het bedrijf in een blik vooruit bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

“We investeren in deze gebieden om de groei in de komende paar jaar te versnellen”, aldus CFO Ruth Porat. Het verkooptotaal op deze gebieden, inclusief Google Play, nam over heel 2016 met 41 procent toe.

CEO Sundar Pichai licht verder toe: “In oktober introduceerden we zelfontworpen hardware als Google Home en onze Pixel-telefoon. Die worden goed ontvangen door de markt en we zijn voor de langere duur toegewijd aan hardware. Verwacht dus dat we ons aanbod op zinvolle manier gaan verbreden en samenwerken met partners in het ecosysteem.”

Dat is nogal cryptische taal voor: we gaan meer hardware maken op het snijvlak van software, hardware en diensten. Het Bingo-woord hier: machine learning. Dat viel in korte tijd vijftien keer achter elkaar om aan te geven wat hierbij een belangrijk kerncomponent is.

Googles hardwarebusiness opereert op een positieve brut winstmarge.

Het bedrijf heeft drie miljoen betalende abonnees voor G Suite, de clouddienst waar onder meer een tekstverwerker, opslag en spreadsheet in zit.

Foto: Alex M (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Frans

Hoi 3 miljoen bedrijven IPV abonnees.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond