Deel dit artikel
-

Google Fiber naar negen nieuwe Amerikaanse steden

Google onderzoekt in negen grootstedelijke gebieden waar glasvezel tot aan de voordeur kan gaan installeren.

Honderdduizenden, zo niet miljoenen, huishoudens kunnen in de loop van 2015 supersnel internet krijgen van Google tegen een fractie van de huidige marktprijzen.

Het technologiebedrijf heeft 34 deelgemeenten in negen grootstedelijke gebieden gevraagd of ze willen helpen de technologie lokaal op hun markt te brengen. In de komende maanden moeten ze informatie gaan insturen die laat zien in welke mate Google daar goed en snel een glasvezelinfrastructuur kan aanleggen.

Tegen het einde van 2014 wordt bekendgemaakt in welke gebieden Google Fiber zal worden aangelegd. Het is waarschijnlijk dat er meer steden in het oosten dan het westen van de V.S. Googleglas krijgen.

Drie grote Amerikaanse steden hebben reeds Google Fiber. Consumenten krijgen gratis internet als ze niet meer dan 5Mbps aan snelheid willen. Wie een gigabitlijn wenst, betaalt zeventig dollar per maand.

Volgens een ruwe schatting kost het Google tussen de tachtig en honderd miljoen dollar om een gebied met 150.000 huishoudens van glas te voorzien. Dat is een schijntje op een kasstroom van meer dan vijf miljard dollar per kwartaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond