Deel dit artikel
-

Google-gadget verbindt pc met tv

Met een nieuwe applicatie probeert Google de huiskamers binnen te komen. Het bedrijf heeft een nieuwe applicatie gelanceerd die content van de pc als foto’s, muziek en video’s afspeelt op de televisie.

De nieuwe Windows-applicatie, Google Media Server, werkt met  de technologie van Google Desktop. De pc, die Google Desktop moet hebben geïnstalleerd, wordt verbonden met apparaten die Universal Plug and Play ondersteunen (UPnP), een reeks computer netwerk protocollen die het mogelijk maken voor apparaten om data te delen in een thuisnetwerk. Onder meer Sony’s PlayStation 3 game console en Microsofts Xbox 360 ondersteunen UPnP.

Op de Google Desktop blog is te lezen dat ‘the stuff worth watching and listening’ vandaag de dag allemaal via de computer loopt. Simpelweg televisie kijken behoort tot het verleden. Video of muziek worden tegenwoordig steeds vaker via de computer binnengehaald. Google Media Server moet een brug slaan tussen pc en tv.

Niet alleen videos en muziek opgeslagen op de pc, maar ook content van bijvoorbeeld Picasa en YouTube-filmpjes worden hiermee op de televisie afgespeeld. Google Desktop Search traceert de mediabestanden op de pc en op het web.

Er zijn natuurlijk andere programma’s beschikbaar waarmee de pc wordt vebonden met de televisie. En met een DVI- of een HDMI-poort, verandert de televisie als het ware ook in een twee monitor van de pc waarmee ook films en foto’s kunnen worden bekeken. De nieuwe software van Google daarentegen is gratis en belooft een makkelijke configuratie in tegenstelling tot andere beschikbare en vergelijkbare software op de markt.

Helemaal stabiel lijkt de nieuwe applicatie nog niet te zijn, zo blijkt uit de commentaren op een discussieforum van Google.

Deel dit bericht

5 Reacties

B Bergh

Dat kan voor een lager budget en zOnder google desktop: 15 euro voor een s-vhs naar scart kabel (10 meter) tussen mijn videokaart en de tv. Geluid zit er ook op, audiojack in geluidskaart, via dezelfde kabel ook in de scartplug.Bijv. divx is veel beter te bekijken op een analoge tv, dan op een tft/lcd flatpanel tv / monitor.Het zien en horen doen we middels gom-player, vlc-player, of windows media player.Voor 'tv' kan je sites als JOOST gebruiken of gewoon via paypal series of films huren.

B Bergh

Kabel verhaal als negatief zijnde verwijderd. Ivm bulk.[b]Media compatibiliteit[/b] blijf ik bij, ik heb immers geen labelflash gedaan, alleen nashua en verbatim gefikt, niet : tdk, philips, sony, emtec, mediarange, platinum enz.[b]Snelheid, [/b]boven verwachting? nee als opgegeven toch, 16x voor dvd+r en 48x voor cd-r

Karel Geenen

Mwa, niet echt spectaculair te noemen. Zijn al heel wat betere dingen op de markt… Bijvoorbeeld de Linksys Media Center. Voorbeeld hoe deze werkt zie je hier: http://www.hardware.info/video/wmiTY8Q/Digital_Home_Special/

Edgar

Tja, niet echt de killer app…meer een truc om Google Desktop te verspreiden.

Rick

Maak reeds gebruik van Tversity om media via PS3 naar TV te streamen, werkt perfect en is ook gratis.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond