Deel dit artikel
-

‘Google+ geen Facebook-killer, eerder nieuw blogplatform’

Het sociale netwerk van Google zal geen Facebook-killer zijn. Het is juist een nieuw netwerk, met een eigen publiek. “Google+ ontwikkelt zich nu juist meer als een blogplatform”, aldus Nico Schoonderwoerd, oprichter van Twirus en mede-ontwikkelaar van een Chrome-plugin waarmee de trending topics op Google+ worden getoond. (meer…)

Deel dit bericht

7 Reacties

Henrie

Volgens mij zit Google+ tussen niets en niks in 🙂
Wat een ophef om niets! Ben je binnen, is er niets te doen.

Dit plaatje zegt het helemaal; http://www.eenmanierom.nl/content/uploads/2011/07/Google+-invitation-only-comic.png

Nico

Toen de iPad uitkwam hoorden we ook allemaal waarom die zo hard gaan floppen, maar de boeroepers hebben ongelijk krijgen.

We zullen wel zien met Google+.

Marco Koolen

Ik ben een van die mensen die de Google cloud ook zakelijk intens gebruikt dus toen Google+ verscheen had ik hoge verwachtingen. Nu enkele weken verder ben ik er nog niet uit. Vergeet niet dat veel mensen nog een Facebook en Hyves account hebben dus het switchen van de grote menigte gaat niet snel en volwaardig. Er zijn enkele dingen die ik niet snap in de opzet, een daarvan is dat ik video’s die ik op mijn youtube kanaal heb staan (onder hetzelfde account als Google+) niet zie binnen dit account. G+ doet dit wel met picassa maar niet met Youtube waardoor ik alles nogmaals moet uploaden, jammer. Voor de rest blijf ik het volgen en zoals de meeste google producten… ze zijn nooit echt af.

Jeroen Mirck

“Straks volgt de massa en zakken we af naar LOLcats”, zegt Boris. Dat vind ik een beetje aanmatigend. Het probleem van Google+ is juist dat het nog heel erg een elite-ding is: social media goeroes die met elkaar filosoferen over de toekomst van Google+. Dit netwerk moet het juist hebben van de massa, anders heeft het geen bestaansrecht. Dat zou ik geen ‘afzakken’ willen noemen, maar ‘hogerop komen’. En als je geen LOLcats wil zien op Google+, moet je straks gewoon af en toe iemand uit je cirkels flikkeren.

Ben

Google Plus is inderdaad handig om mee te bloggen, maar de echte kracht zit wat mij betreft toch echt in het leggen van betekenisvolle (wat dat ook maar inhoudt) contacten. Dankzij Cirkels kun je LOLcats gemakkelijk laten verdwijnen in de periferie van je netwerk, zoals Jeroen Mirck al fijntjes opmerkte. De kunst is om mensen in je eigen netwerk te overtuigen van de meerwaarde van G+ en dat is waar Google natuurlijk ook op aanstuurt.

the_miekster

ik dacht dat tumblr (inmiddels groter dan wordpress) het gat tussen facebook en twitter al vulde… als google+ deze rol gaat vervullen lijkt het me stug dat die social search results (wat het eigenlijk doel ‘schijnt’ te zijn) er ooit gaan komen.

Robert

Iemand al iets gehoord over het feit dat Living Social de brei er al aan geeft in Nederland?
Sales team heeft ontslag aangeboden gekregen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond