Deel dit artikel
-

Nieuwe Google hardware niet verkrijgbaar in de Benelux

Google kondigde zojuist een groot aantal nieuwe hardware producten aan: van de Pixelbook tot nieuwe Pixel smartphones. Maar vanwege de dominante rol van Google Assistant, die hoofdzakelijk Engels begrijpt, komt geen van deze producten voorlopig naar de Benelux.

Wat al deze producten gemeen hebben is volgens Googles Rick Osterloh de combinatie van AI, software en hardware. Hardware alleen levert volgens Osterloh niet voldoende vernieuwing op. Met name beeldherkenning wordt belangrijk.

Zoals verwacht werden twee nieuwe Pixel smartphones aangekondigd, waarvan de grootste nog groter is geworden: 6 inch. Deze versie heeft een OLED scherm en wordt geleverd met een Snapdragon 835 processor met 4 GB aan RAM. Beide modellen draaien onder Android 8.1 Oreo.

De kleine Pixel 2, ontwikkeld door HTC, wordt geleverd vanaf 19 oktober voor 649 dollar. De Pixel 2 XL vanaf 15 november voor 849 dollar.

Google meldde dat er in totaal 55 miljoen Chromecasts zijn verkocht, maar van de smartphone Pixel werden wederom geen aantallen vermeld. Naar verluidt heeft Google er slechts een paar miljoen van verkocht.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Google kondigde verder vandaag de Home Mini aan voor 49 dollar (‘niet groter dan een donut’), maar vanwege de spraakherkenning niet voor Benelux. Naast de Mini werd ook de Google Home Max gelanceerd, een luidspreker met twintig keer meer volume.

De Chromebook Pixel, voor het eerst gelanceerd in 2013, krijgt een een duurdere opvolger genaamd Pixelbook. Die weegt 1,1 kilogram en is 10,3 millimeter dun. Het scherm heeft een oplossend vermogen van 2560 x 1440 pixels. Opladen gaat via USB-C. De Pixelbook wordt eind deze maand verwacht en kost 999 dollar voor het 128 GB model. Minimaal is een Intel Core i5 processor aanwezig, maar een i7 kan ook.

Google sloot af met de aankondiging van een aantal ‘losse’ producten, zoals Google Daydream brillen. Nieuwe modellen komen voortaan in meerdere kleuren beschikbaar.

De nieuwe Google Pixel Buds oordopjes kunnen real time vertalen. Ook Nederlands wordt ondersteund. Ze kosten 159 dollar, maar zijn ook weer niet in Nederland te koop.

Pas achteraf viel het sommigen op dat er niets ten aanzien van Android Wear is aangekondigd. Sterker nog: horloges met Android Wear zijn sinds gisteren uit de Google Store verdwenen.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond