Deel dit artikel
-

Google helpt ontwikkelaars met bakentechnologie

Google introduceert een aantal nieuwe producten en diensten rond Bluetooth Low Energy (BLE), als antwoord op Apples iBeacon. Het gaat onder meer om een open bakenformaat en API’s om apps en diensten voor de technologie te ontwikkelen.

Het is geen geheim dat Google al langer belangstelling heeft voor bakentechnologie. Zo was er al eens Googles Nearby project, waarvan deze week ook een API is verschenen. Echt nieuw is het zogenoemde Eddystone formaat, genoemd naar een Britse vuurtoren, dat wordt vrijgegeven onder de Apache open source-licentie. Dit technische fundament moet ontwikkelaars meer armslag geven.

Googles nieuwe technologie is niet alleen bedoeld voor Android, maar ook voor toepassingen in Apples iOS. De standaard werkt voor iPhone 4s of hoger en voor toestellen vanaf Android 4.3.

Google werkt al enige tijd samen met fabrikanten als Bluvision, Estimote, Kontakt.io, Radius Networks en Signal360 om Eddystone in hardware te integreren. Elke apparaat kan makkelijk met firmware hiervoor geschikt worden gemaakt.

Ook nieuw is een Proximity Beacon API, waarbij ontwikkelaars nog meer kunnen doen met een specifieke locatie, en tools voor het beheer van meerdere bakens. Google gaat zelf ook gebruik maken van de technologie, onder meer voor Google Maps en Google Now.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond