Deel dit artikel
-

The Next Web: Google investeert in Delicious

Google Ventures is een van de investeerders in de nieuwe verschijningsvorm van bookmarksite Delicious. Directeur Chad Hurley zegt het geld te gaan gebruiken om zijn team uit te bouwen.

Zojuist maakte Hurley tijdens The Next Web Conference bekend dat zijn bedrijf Avos een financieringsronde heeft afgerond. De grootste geldschieters zijn Google Ventures en New Enterprise Associates. Niet bekend (PDF) is hoeveel ze elk investeren.

De link tussen de Amerikaanse ondernemer en Google is dat hij zijn vorige bedrijf, YouTube, aan het technologiebedrijf verkocht. Dat leverde hem en zijn partner 1,6 miljard dollar op.

Met het nieuwe geld voor Avos gaat Hurley zijn team uitbreiden en strategische overnames plegen. Hij ging niet in op het soort overnamekandidaten dat hij zoekt. Het technisch team van hem en zakenpartner Steve Chen is nog klein en had de afgelopen maanden de handen vol aan het herschrijven van broncode van Delicious. Die site nam het tweetal een jaar geleden over van Yahoo. “Ze hadden er enkel twee mensen op zitten om de code te onderhouden. We moesten dus helemaal vanaf nul aan de slag.”

Onder Avos vallen ook de bedrijven Mei.fm, een gelokaliseerde versie van Delicious, en Zeen.com. Zeen wordt een online hulpmiddel om digitale tijdshchriften te lezen en maken. Meer laat Hurley er niet over los.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arjan

als Google gaat investeren dan zullen de links van Delicious wel opgewaardeerd worden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond