Deel dit artikel
-

Google komt met eigen iOS Maps-app

Google brengt zo goed als zeker een eigen kaartenapp uit voor iOS. In de nieuwste versie van de systeemsoftware voor iPhone en iPad zit geen ondersteuning meer voor Google Maps, tot grote frustratie van gebruikers die het alternatief van Apple maar niets vinden.

Positieve geluiden de afgelopen uren via Twitter over iOS 6, dat gisteren werd uitgebracht voor iPhone en iPad. Maar ook teleurstelling over de kaartenapp van Apple. Die biedt weliswaar TomTom-achtige navigatie en fly over-animaties in 3D, maar er ontbreekt ook een heleboel: geen openbaar vervoer in steden, geen straatkijkjes (Street View) en een veel minder nauwkeurige gids met restaurants. Google heeft een veel uitgebreidere database dan Yelp, waarvan Apple nu gebruikmaakt.

De Google Maps app in de vorige versies van iOS is samen met Google ontwikkeld, maar Apple wilde het contract met Google niet verlengen. Om die reden is ook de YouTube-app verdwenen. Inmiddels heeft Google een eigen YouTube-app uitgebracht.

Formeel heeft Google zich nog niet uitgelaten over een Google Maps voor iOS, maar uit de toezegging dat Google iOS in de toekomst zal ondersteunen, valt dat wel op de maken. Tot zolang kunnen gebruikers Google Maps als browser-app op hun iPhone thuispagina zetten.

Deel dit bericht

4 Reacties

Stefan

Persoonlijk vind ik het wel een verrijking, met een Tom Tom-achtige navigtie. En voor het OV gebruik ik wel de apps van de NS of 9292.

Roy

Je kan gewoon naar maps.google.nl surfen en alsnog Google Maps gebruiken.

Jasper

Of maps.nokia.com, nog beter.

Wim

Ik hoop dat Google snel komt met zijn app.
Want hoe Apple zijn kaarten app heeft toegetakeld is ongelofelijk stupide.. Ik ben flabbergasted. Je had een mooie Audi en krijgt er nu een tweedehands Lada voor terug.
Op een stuk of 6 belangrijke punten is het product gewoon 6 jaren terug in de tijd gegaan.
Waarom?? Zelfs al kan Apple – vanuit hun economisch perspectief – 12 goede redenen aanvoeren, dit valt aan gebruikers niet uit te leggen. Ik ga nu serieus overwegen om over te stappen naar Android.
De door de mensen genoemde alternatieven zijn helaas noch zo compleet (denk aan streetview) noch zo gebruiksvriendelijk als de vorige kaarten app.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond