Deel dit artikel
-

Google lanceert ‘sociale’ iPhone-app fotografie

Instagr.am en het Nederlandse Skylin.es hebben er met de lancering van Photovine.com een concurrent bij. Het blijkt niet uit veel, maar het is een initiatief van een team van Google.

Eigenaren van een iPhone hebben er weer een app’je bij waarmee ze met vrienden, bekenden en vooral met gelijkgestemden foto’s kunnen delen. Gisteren kwam de applicatie Photovine online in de downloadwinkel van iTunes. Een Androidversie laat nog op zich wachten.

Met Photovine deelt de gebruiker zijn foto’s niet per definitie met bekenden, maar juist wel met gelijkgestemden. Wie een foto maakt hangt labels aan de afbeelding om aan te geven wat er gebeurt. ‘Aan het ontspannen’, ‘Druk aan het werk’, ‘Weer te laat door file’ zijn als het ware digitale akkers waar anderen vergelijkbare sferen kunnen overbrengen in beeld.

Of er geld zal worden verdiend met Photovine is niet bekend. Het staat vast dat dit bouwsel van het (gekochte) Slideteam van Google zich in een fel bevochten markt begeeft. Diensten als Picplz, Instragr.am en Skylin.es combineren eveneens mobiele fotografie met een sociale component.

Het Slideteam bouwt sociaal georiënteerde applicaties voor meerdere platformen. Zoals nu blijkt dwingt Google het team niet om zich per defintie te richten op Android. Eerder bouwde het extensies voor Picasa, Gmail en YouTube en vraag- en antwoordsite Prizes.org.

Update 26-8-11:
Photovine blijkt geen lang leven beschoren. Google beëindigt Slide als apart team. Oprichter Max Levchin stapt op en de meeste producten, waaronder Photovine, gaan in de ijskast. Het bericht op het Slideblog meldt:

Foto: Liton Ali (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond