Deel dit artikel
-

Google lanceert volgende generatie smartphone

Google en LG hebben vandaag de Nexus 5 aangekondigd, de nieuwste versie van Googles eigen smartphone en die is ook meteen in Nederland te koop voor 399 euro.

Het is de eerste smartphone die onder Android 4.4 alias Kitkat draait. Andere kenmerken zijn een 4,95 inch-scherm met een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels), een Qualcomm Snapdragon 800-chip met een 2,2 GHz quadcore-processor, 2 GB aan werkgeheugen en minimaal 16 GB aan opslagruimte. Opvallend is dat de camera over een gyroscoop beschikt om zo het beeld te stabiliseren.

KitKat garandeert onder meer een beter geheugenverbruik en een betere integratie van de Hangouts app voor (uiteenlopende) berichten en Google Now als digitaal hulpje (Googles tegenhanger van Apples Siri).

De exclusiviteit is maar tijdelijk. Het OS zal straks ook op Android toestellen van andere fabrikanten draaien en voor het eerst ook op oudere, veel tragere toestellen. Dat moet segmentatie voorkomen, waarbij de Android systeemsoftware niet meer wordt vernieuwd omdat de toestellen niet geschikt zijn.

Google heeft tot nu toe niet veel succes gehad met zijn Nexus toestellen. De Nexus One werd nog uitsluitend verkocht via Googles eigen fysieke winkels in de VS en opvolgers vonden matig aftrek bij vooral Amerikaanse telecomaanbieders.

In diverse landen kan de Nexus voorlopig alleen worden gekocht via Googles onlinewinkel Google Play, maar niet in Nederland. Voor de Nederlandse distributie zijn niet nader genoemde retailpartners aangewezen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond