Deel dit artikel
-

Google legt e-boeken in Play Store

Google breidt zijn downloadwinkel Play Store uit met digitale boeken van verscheidene grote uitgevers. Boekenverhuur staat om de hoek.

Bol.com krijgt er een concurrent van formaat bij nu er in de Play Store ook digitale boeken verkrijgbaar zijn. Wie een Androidtelefoon heeft, koopt met een enkele klik op het scherm een boek.

Ereaders.nl rekent voor dat de prijzen concurrerend zijn. “Het lijkt er dus op dat Google goed gebruikmaakt van de mogelijkheid om zelf de e-bookprijzen te bepalen, in combinatie met het lage BTW-tarief .”

Met het openen van de digitale boekenwinkel brengt Google ook mobiele apps uit voor Android en iOS om boeken te lezen. Nederlanders kunnen tot duizend van hun eigen e-boeken uploaden naar hun Google-account om vertier en studiemateriaal altijd bij zich te dragen op telefoon of tablet.

Voor het lokale aanbod wordt samengewerkt met uitgevers als House of Books, Lannoo en Prometheus. Het is voor uitgevers via het CB (voormalig Centraal Boekhuis) betrekkelijk eenvoudig om hun titels in downloadwinkels aan te bieden. Het ligt daarom voor de hand dat het aanbod in Googles winkel snel zal groeien.

De Play Store is er technisch ook op ingericht om boeken te verhuren. Die optie wordt in Nederland vooralsnog niet geboden.

Boeken zijn de eerste digitale uitbreiding naast apps. In Amerika bevat de downloadwinkel ook films, tv-series en muziek.

Foto: freshphoto (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond