Deel dit artikel
-

Bol.com verkoopt boeken via Albert Heijn, Polare gaat verder krimpen

Bol.com begint morgen met virtuele boekenverkoop in een vestiging van Albert Heijn in Huizen. Het boek wordt direct via een pinbetaling afgerekend. De klant kan de bestelling de volgende dag afhalen in de winkel. De test begint een dag nadat boekenkete Polare nieuwe ontslagen aankondigt.

Polare heeft eergisteren een positief advies ontvangen van de ondernemingsraad op het door de directie ingediende reorganisatieplan. Dit plan omhelst onder meer het schrappen van 54 fte’s (75 arbeidsplaatsen) in Nederland.

De  omzet in de branche daalt sinds 2008 en heeft haar dieptepunt nog niet bereikt. In het derde kwartaal van 2013 daalde de totale verkoop van boeken in Nederland met meer dan elf procent en de omzet in de top-100 titels liet zelfs een daling van circa twintig procent zien. Ook in de winkels van Polare lopen de omzetten terug, zonder zicht op structurele verbetering op de korte en langere termijn, zo laat het bedrijf vandaag weten.

Op dit moment biedt Polare werkgelegenheid aan 336 fte’s. Het huidige reorganisatieplan volgt op de eerdere reorganisatie die in 2012 werd ingezet ten tijde van de fusie tussen Selexyz en De Slegte. Voor alle medewerkers die hun baan verliezen, is een sociaal plan opgesteld.

Waar Polare zich genoodzaakt ziet tot krimp, breidt bol.com juist uit. Zes maanden lang gaat bol.com testen met de verkoop van boeken in de Albert Heijn aan de Lindenlaan in Huizen. De klant kan er gemakkelijk via het aanraken van het scherm een keuze maken uit de honderd meest populaire titels in vijf categorieën. In totaal is er keuze uit vijfhonderd titels. De klant rekent vervolgens direct bij het scherm via een pinbetaling af en ontvangt een bon. De bestelling is de volgende dag af te halen in de Albert Heijn-winkel. Doel van de test is om te onderzoeken in welke mate deze vorm van het kopen van een boek aansluit bij de behoefte van de klant.

Deel dit bericht

1 Reactie

Fuva

Je ziet inderdaad bij Albert Heijn voortaan rekken vol met boeken. Laatst zag ik ook al rekken vol met speelgoed. Wil bol.com haar assortiment ook bij de ah hebben liggen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond