Deel dit artikel
-

Uitstel van betaling voor ECI Nederland

Na fulfillmentdochter eWays is nu ook de holding ECI Nederland in de problemen gekomen. Dat blijkt uit het insolventieregister dat vandaag is gepubliceerd. Aan de holding is uitstel van betaling verleend. Dochter eWays is dinsdag failliet verklaard.

Er zijn twee vennootschappen bij de surseance betrokken: ECI Nederland B.V, holding van onder meer de website van Free Record Shop en van dochter Comox, en ECI Holding. Tot de holding behoren onder meer Music Gold, Clubcenter, Bruna Club en Budgetboek. Een crediteurenvergadering is gepland op 25 februari.

De webshop van ECI is nog open, maar op Facebook melden klanten leveringsproblemen. Het bestellen van boeken en films geeft een foutmelding. ‘Begint zich zeer geïrriteerd te voelen door het niet fatsoenlijk werken van de website… kan geen E-books kopen, 95 % van de aangeboden artikelen kunnen niet in de winkelwagen gezet worden.’

Op 31 december wenste het bedrijf zijn klanten nog een gelukkig nieuwjaar.

ECI werd al in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren, en is bij de meeste mensen bekend als boekenclub. In 2010 heeft het bedrijf het roer omgegooid naar een ‘open’ boekwinkel, waar iedereen kan kopen, ook zonder lid te zijn. Niet-leden konden putten uit een enorm assortiment boeken, maar ook cd’s, dvd’s en games, teken fikse kortingen.

Dochter eWays, die het voorraadbeheer en verpakken en verzenden van de bestelde artikelen voor onder meer Free Record Shop en TMG verzorgde, vroeg eerder deze maand uitstel van betaling aan. De surseance is alsnog omgezet naar een faillissement. Naar verluidt wordt er door de curator gekeken naar een doorstart.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond