Deel dit artikel
-

Google maakt Chrome geschikt voor plug-ins

Google maakt zijn internet browser Chrome geschikt voor plug-ins van externe ontwikkelaars. De functie, bekend uit Firefox, staat hoog op het verlanglijstje van veel potentiële gebruikers.

Het technologiebedrijf publiceerde afgelopen weekend een voorstel aan open source ontwikkelaars om een architectuur te bouwen die plug-ins technisch mogelijk maakt.

Plug-ins, in Firefox extensions of add ons genoemd, worden gebruikt om web browsers te personaliseren.

Op veel verlanglijstjes staan zogeheten ad blockers, scripts die het onmogelijk maken advertenties te vertonen. Andere populaire extensies laten ín de browser zien welk weer het wordt of geven toegang tot bijvoorbeeld iTunes.

Het Google-voorstel markeert het begin van een gemeenschappelijk ontwerpproces. Daarin werken Google-mensen samen met externe, enthousiaste programmeurs. Wanneer de basis voor een plug-in-systeem helemaal is uitgewerkt, blijft koffiedik kijken.

Google publiceerde begin september 2008 zijn eigen internet browser onder de naam Chrome. Het bedrijf hoopt daarmee de browser om te vormen tot drager van web applicaties en de technische lat voor website ontwerp te verhogen.

Een handjevol internetters gebruikt Google. Emerce.nl wordt in 2,1 procent van de bezoeken aangeroepen met Chrome.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond