Deel dit artikel
-

Google, Microsoft en Amazon in Open Container Project

Google, Microsoft, Amazon en anderen zijn het Open Container Project gestart, waardoor applicaties beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

Met containers wordt een bepaalde virtualisatie-techniek bedoeld. In de loop der jaren is virtualisatie de technologie gebleken om zo economisch mogelijk om te springen met servers. Daar draaide in het verleden vaak één besturingssysteem op. Voor andere doeleinden kon hij niet worden gebruikt. Met virtualisatie lukt dat wel.

Virtuele servers draaien bij hardware-virtualisatie elk hun eigen kernel. Je kunt echter meer rendement behalen als alle virtuele servers op dezelfde kernel draaien. Door aanpassingen in de kernel zijn de virtuele servers wel volledig van elkaar gescheiden, maar kunnen ze optimaal gebruikmaken van de benodigde hardware. Deze oplossing biedt ook de hoogste snelheden. Binnen deze vorm van virtualisatie heeft het bedrijf Docker inmiddels een enorme populariteit bereikt. Er zijn tot op heden alleen geen standaarden.

Het OCP is volledig onafhankelijk, maar sluit wel aan bij het Docker-formaat.

Andere partijen die meedoen zijn Apcera, Cisco, CoreOS, Docker, EMC, Fujitsu Limited, HP, Huawei, IBM, Intel, Joyent, Linux Foundation, Mesosphere, Microsoft, Pivotal, Rancher Labs, Red Hat, en VMware.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond