Deel dit artikel
-

Google Nest Hub Max: venster op de wereld

De voice assistent kennen we ondertussen wel en ook de smart speakers beginnen een plekje te verwerven in huishoudens wereldwijd. Er dient zich echter een nieuwe vormfactor aan.

Als je het plat slaat, is het gewoon een computer of een telefoon, maar dan zonder een toetsenbord en met een groot scherm en oren. De meest recente die in Nederland beschikbaar is, is de Nest Hub Max van Google. Vanwege de ingebouwde camera heb je direct een inpandige veiligheidscamera die alarm slaat bij onverwachte situaties, maar je kunt ook YouTube pauzeren en aanzetten met een handbeweging. Gezichtsherkenning zorgt er voor dat het apparaat de persoonlijke agenda van iedereen in huis kan voorlezen.

De vraagt dringt zich op hoe serieus deze vormfactor is. Is het een gadget of de volgende grote golf in tech? Het antwoord: recente cijfers van Canalys laten zien dat smart screens geen muurbloempjes zijn. Twintig procent van de 28,6 miljoen verkochte smart speakers in het derde kwartaal had een scherm. Van jaar op jaar is dat een toename van 500 procent. Naarmate er meer toepassingen komen, zal het gebruik vanzelf groeien. Maar verwacht niet dat je een kleine keuken-tv koopt. Je blijft wel overwegend in de Google-wereld.

Specificaties
10” touch screen 1280×800 px
Gewicht: 1,3 kg
Schermverlichting: Ambient
Spraakbesturing: Google Assistent
Camera: 6,5 mp, 127 graden kijkhoek
Connectivteit: Wifi, Bluetooth
Geluid: 2x 18mm 10W tweeters, 1x 75mm 30W subwoofer
Mics: 2 x Far-field
Prijs: 129 euro
Site: bit.ly/2OLRlAE

* Dit artikel is eerder gepubliceerd in het decembernummer van Emerce Magazine #175.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond