Deel dit artikel
-

Google onthult nieuwe Pixel smartphones en Chromecast

Google heeft zoals verwacht tijdens zijn Launch Night In-event de Pixel 5, een nieuwe Chromecast en Google Nest Audio onthuld.

Een groot deel van het evenement stond in het teken van de Pixel-telefoons, toestellen die nog altijd niet officieel in de Benelux te koop zijn.

De Pixel 5 is anders dan de Pixel 4 en Pixel 3 geen echte high-end smartphone, maar behoort tot het middensegment. De hardware is dan ook minder krachtig.

Het toestel heeft een 6 inch-oled-scherm en een 4000 mAh-accu, dubbele camera achterop (normale- en groothoeklens) en nieuw ontwerp.

Pixel 5 verschijnt in de VS, Canada, het VK, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Japan, Taiwan en Australië.

Ook werd de Pixel 4a 5G aangekondigd, een krachtigere versie van de onlangs verschenen Pixel 4a. Belangrijkste toevoegingen zijn de 5G-ondersteuning, snellere hardware en twee camera’s achterop.

Details over de nieuwe Chromecast dongel lagen al grotendeels op straat. Hij wordt voor het eerst geleverd met afstandsbediening en Google TV. Op de afstandbediening zitten knoppen voor Netflix en YouTube.

De nieuwe Chromecast verschijnt in verschillende kleuren, maar voorlopig alleen in de Verenigde Staten voor 50 dollar. Later dit jaar komt de dongel ook naar andere landen. Of Nederland daar bij zit is nog niet duidelijk.

Google TV gaat de komende jaren Google TV vervangen op slimme televisies. Tegen 2022 moeten alle nieuwe Android TV apparaten de software hebben draaien. Oudere apparaten worden bijgewerkt.

Tot slot was er de Google Nest Audio, de opvolger van Google Home, die in de VS 99 dollar gaat kosten.

Het regende deze week trouwens nieuwe smartphones. Zo werd vandaag door Xiaomi de Mi 10T officieel gepresenteerd, samen met de goedkopere Mi 10T Lite en duurdere Mi 10T Pro. De drie toestellen hebben grote schermen met een hoge verversingssnelheid, ondersteunen 5G en hebben een prettig prijskaartje.

Samsung kondigde de beschikbaarheid aan van het budgettoestel Galaxy M11, die 159 euro kost. De Galaxy M11 valt vooral op door zijn enorme 5000 mAh-accu.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond