Deel dit artikel
-

Google Play tekent uitgevers voor mobiele boekhandel

Boekuitgevers in Frankrijk krijgen nieuwe contracten voor Google Books. Een toevoeging op de overeenkomstens staat Google toe om de boeken ook te verkopen via mobiele telefoons en tablets.

Het addendum op de contracten dat Google vorige week verzond naar uitgevers is gericht op Google Play. Dat is de downloadwinkel in Androidtelefoons en -tablets. De extra handtekening onder de contracten staat nieuwe handel in digitale boeken toe.

Tot op heden kunnen Franse consumenten enkel via de website van Google Books leeswerk zoeken en aanschaffen. Het gaat niet om enorme hoeveelheden, aangezien meer enkele duizenden titels in deze boekwinkel liggen. Niettemin probeert het technologiebedrijf ook in Frankrijk het bereik van zijn digitale winkel en mobiel lezen te optimaliseren.

Google vangt 48 procent van de verkoopprijs als een consument een e-book koopt.

Play bevat vooralsnog enkel in Amerika, Australië en Canada meer dan alleen apps. Androidklanten daar kunnen ook films en boeken kopen via hun telefoon. Gezien de Franse contracten zal de winkel ook in Europa worden uitgebreid in de komende maanden.

Google Books is in Nederland nog in betafase. Dat houdt strikt genomen in, dat de dienst nog nog officieel is gelanceerd. Er hebben zich nog betrekkelijk weinig uitgevers bij aangesloten. Internationaal zouden veertigduizend uitgevers met dit systeem werken. Er zouden wereldwijd vijftien miljoen boeken in de elektronische schappen liggen.

Foto: Johan Larsson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond