Derp

Google tablet volgende maand in de winkel

Microsoft krijgt nu alweer concurrentie voor zijn maandag gelanceerde tablet. Volgende week lanceert Google samen met de Taiwanese multinational Asus zijn eerste eigen tablet Nexus 7.

Volgens Digitimes gaat Google zijn tablet volgende week lanceren op de Google I/O ontwikkelaarsconferentie in San Francisco. Het apparaat zou volgende maand al te koop zijn voor slechts 199 dollar (158 euro). Vanwege de lage prijs ontbreekt wel 3G en een camera.

Dat Google werkt aan een eigen 7-inch tablet is geen geheim meer. Zelfs de naam Nexus circuleert al enige tijd op internet. Zo heet ook de lijn smartphones van Google.

Sinds 2006 ontwikkelt Google, via de Open Handset Alliance, het Android systeem. Dat is open access en dus gratis te gebruiken door fabrikanten van smartphones en tablets. Het verklaart ook waarom het op Linux gebaseerd systeem zo’n snelle groei heeft meegemaakt.

Uit onderzoek van de Online Publishers Association (OPA) blijkt dat de Amerikaanse tabletmarkt reeds voor bijna de helft uit Android-apparaten bestaat. Met dank aan Amazons Kindle Fire.

Toch wil Google zijn eigen tablet lanceren. En wel omdat die nauwer geïntegreerd zal zijn met Google diensten, zoals Picasa. Als browser wordt standaard Chrome meegeleverd. Het wordt ook de eerste tablet met Android Jelly Bean (in de volksmond an 5.0 genoemd, maar eigenlijk 4.1).

Inmiddels heeft LG laten weten dat het stopt met de ontwikkeling van tablets. Het Zuid-Koreaanse bedrijf bracht in de afgelopen jaren twee tablets op de markt, beide met een 8,9 inch-scherm en Android.

4 Reacties

Android 5.0 Ja? Wat is je bron?

Jammer dat er voor gekozen is om geen camera te doen. Snap dat die dan met niet onder de 200 dollar zou zijn, maar vindt het wel een belangrijke functie voor bv. videobellen.

@KoalaBear Uit het bronartikel: “Due to its low price, the 7-inch Nexus tablet PC only supports a Wi-Fi connection and does not feature a back-side webcam, but will equip with a front-side webcam for video conference.”

@Gert Jan
Ah. Thanks. Dan was dit nieuwsbericht iets te moet door de bocht dat er helemaal geen camera op zou zitten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug