Deel dit artikel
-

‘Google Ventures opent in Londen’

De investeringstak van Google zou tegen het einde van dit jaar een kantoor openen in Londen. Dat zou de eerste stap op de Europese markt betekenen voor het vermogende fonds.

Volgens bronnen van The Sunday Times worden daartoe gesprekken gevoerd met relevante partijen. De aard van die gesprekken is niet bekend.

Google Ventures is een apart onderdeel van Google dat zich louter bezighoudt met de investeringen in kleinere en grotere technologiebedrijven. De organisatie is niet bedoeld als talentenscout voor Google maar opereert als een serieus investeringsbedrijf.

Niets weerhoudt de geldschieter er natuurlijk van om een participatie toe te eigenen, zoals het voorbeeld van Nest Labs laat zien. Al bewijst de lijst met exits dat de meeste verkopen niet in handen van Google eindigen.

De investeringstak van de zoekmachine begon zijn activiteiten in 2009 met een zak geld van 100 miljoen dollar. In 2012 en 2013 had het 300 miljoen dollar te besteden. Het fonds heeft in totaal 1,5 miljard dollar te investeren.

Een vestiging in Londen betekent in de praktijk dat Google Ventures zijn vleugels niet naar Engeland maar naar Europa uitslaat. Londen wordt door veel Amerikaanse financiële en mediapartijen gezien als de hoofdstad van het continent voor hun specifieke sector.

Google Ventures heeft sinds februari van dit jaar ook een grote broer in de vorm van Google Capital. Die investeringstak richt zich op zogeheten late stage investments. Daarmee gaan grotere bedragen gemoeid, van tientallen miljoenen dollars. Voor deze bedrijven gaat het om de laatste externe geldscheut die ze nodig hebben voor bijvoorbeeld een beursgang of overname door een strategische partner. Dit fonds heeft een besteedbaar vermogen van driehonderd miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond