Deel dit artikel
-

Google verbetert Gmail

Googles Gmail heeft diverse verbeteringen doorgevoerd in zijn desktopversie. Zo kun je bijlagen (zoals foto’s) bekijken zonder dat je eerst een e-mail moet openen. Ook zijn berichten sneller te verwijderen, archiveren of als gelezen te markeren door met de cursor naar de rechterkant van de inbox te bewegen.

Nieuw is ook een snooze-knop om een e-mail tijdelijk te verbergen. Heb je iemand een mail gestuurd, maar krijg je geen reactie? Gmail kan je na een paar dagen eraan herinneren dat je er misschien nog een mailtje achteraan moet sturen. Andersom werkt het ook – bij dat (zeldzame) moment dat je zelf vergeet te reageren op een e-mail van iemand anders, schrijft Google.

Engelstalige berichten zijn te beantwoorden met Smart Reply, zodat je die zelf niet meer hoeft te schrijven. Gmail biedt drie antwoordsuggesties.

Ook in de Gmail-app voor de smartphone zijn verbeteringen aangebracht. Zo kun je instellen dat je alleen notificaties ontvangt voor belangrijke e-mails. Verder doet Gmail suggesties voor het afmelden van nieuwsbrieven die je al in tijden niet meer hebt gelezen.

Ook is er een nieuwe modus voor vertrouwelijke mail. Je kunt onder meer instellen dat een bericht na een bepaalde tijd verloopt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond