Deel dit artikel
-

Google verwerkt Chat in Gmail-app

De Gmail-app zal ergens in de komende weken worden uitgebreid met een chatfunctie. Op het vaste web bestaat deze optie al, maar ze ontbreekt op het primaire mobiele kanaal.

Fragmenten uit de computercode van de app verraden Googles plannen. Ergens in de interface zullen verwijzingen verschijnen naar chats tussen individuen en naar de groepsgesprekken waar ze aan deelnemen.

Vermoedelijk zal de verwijzing naar chat niet al te subtiel zijn. Sinds de uitbraak van het coronavirus merkt Google dat zijn gebruikers zo simpel mogelijk een communicatiekanaal willen kunnen kiezen. Daarom krijgt ook Meet, de huidige naam van videotelefonie, binnenkort een prominente positie in de interface van Gmail.

Meet en Chat, of ook wel Hangouts genoemd, bestaan al als losse apps. In de nieuwe constellatie belooft Google dat zijn gebruikers niet meer tussen afzonderlijke apps hoeven te wisselen. Alle communicatie vindt dan vanuit één app plaats. Het is niet duidelijk in hoeverre dit een antwoord op een daadwerkelijke vraag uit de markt is of meer een productpush.

Andere in het westen populaire chatapps zijn Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger, Skype en FaceTime. Bekende namen in het oosten zijn WeChat, Viber, Kakao Talk en Line.

Foto: Sergei F (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond