Deel dit artikel
-

Pixel 4 smartphones opnieuw niet in Nederland verkrijgbaar (update)

De nieuwe Pixel 4 smartphones van Google, zojuist gepresenteerd in New York, zijn wederom niet in de Benelux te koop. Wel binnen enkele weken in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Ooit heeft Google zijn Nexus smartphones gewoon in Nederland verkocht. Met de introductie van Google Pixel laat het bedrijf de Benelux links liggen.

Veel verrassingen waren er niet meer tijdens de Made by Google presentatie. De specs van de Pixel 4 waren al grotendeels uitgelekt. De standaard versie heeft een scherm van 5,7 inch en het scherm van de XL versie meet 6,3 inch. Beide modellen hebben een Snapdragon 855 processor aan boord met 6 GB aan RAM. Verder is 64 GB aan opslag beschikbaar. Android 10 wordt meteen meegeleverd.

Qua camera’s blijven de toestellen enigszins achter bij de concurrentie: de dual camera ondersteunt 12 en 16 megapixel. Dat is overigens wel een vooruitgang, want de smartphones van Google hadden tot nu toe ieder jaar slechts één camera achterop. Ook zijn nieuwe mogelijkheden ingebouwd, zoals een aparte modus voor astrofotografie.

Aan de voorkant bevindt zich een 8 megapixel camera. Ontgrendelen gebeurt met gezichtsherkenning. Nieuw is Motion Sense, waarmee je het toestel met handgebaren op afstand kunt bedienen.

Met 749 euro voor de Pixel 4 en 899 euro voor de 4XL zit Google wederom aan de bovenkant van de markt. Aanvankelijk circuleerden nog hogere bedragen.

Google pakte vandaag in New York flink uit met allerlei hardware. Ook de nieuwe Nest Wifi heeft Google niet geheim kunnen houden. De opvolger van Google Wifi werd al gespot in de webshop van Best Buy Canada. De router, die het signaalbereik moet vergroten, wordt geleverd met twee Nest Wifi-beacons die je ook als speakers kunt gebruiken. Het is niet duidelijk of Nest Wifi ook in de Benelux te koop zal zijn.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Ook werd de Nest Mini aangekondigd, de opvolger van de Google Home Mini. Het design is onveranderd, maar hij heeft wel een extra gaatje om hem aan de muur te hangen.

De Google Nest Mini is verkrijgbaar in vier kleuren, antraciet, krijt (lichtgrijs), koraal (rood), blauw en zwart, en kost 59 euro. De speaker verschijnt op 22 oktober en is al te bestellen bij bol.com, Coolblue, MediaMarkt en natuurlijk de Google Store.

Tijdens het Made by Google-evenement werd ook nog de Google Pixelbook Go aangekondigd. Het apparaat draait op Chrome OS en heeft een 13,3 inch-scherm dat aanraakgevoelig is. Er is keuze uit een Full HD of 4K-scherm. Vooralsnog is de Pixelbook niet in de Benelux te koop. In januari wordt de laptop wel geleverd in het Verenigde Koninkrijk.

Google kondigde ook aan dat de gamingdienst Stadia vanaf 19 november verkrijgbaar is, ook in Nederland.

Update: juiste informatie over verkrijgbaarheid Europa toegevoegd

Deel dit bericht

6 Reacties

Loes

“Qua camera’s blijven de toestellen enigszins achter bij de concurrentie…” Oei, dit zou nog even een keer checken. 😉 Leuk stuk verder.

bert

Beste Loes,
De camera’s vallen zeker tegen. Scherm ook. Hele telefoon dus eigenlijk.
1080p scherm voor een vlaggenschip toestel kan niet. 12 MP voor een vlaggenschip kan ook niet. Geen 24/25p ondersteuning uit de doos, Geen jack, geen SD kaart. Too little too late.

Wilco

Bert heeft blijkbaar nog nooit met een Pixel geschoten en testen gelezen. De Pixel 2 kon al bijna beter in de nachtschieten met minder MP dan de nieuwste iPhone.

Ernie

Bert heeft de specsheets goed vergeleken met andere leveranciers. Echter vergeet Bert dat het niet om steeds maar hogere getallen gaat.

De camera’s van de voorganger lijken de concurrentie nog best bij te benen, dus het lijkt me sterk dat de update slechter zal zijn. Geen Jack is niets nieuws, sterker nog hierin volgen ze pas laat als je het vergelijkt met andere merken.
Je laat voor het gemak de 90hz even buiten beschouwing en op 5,7″ is FHD meer dan voldoende.

Ook hoor ik je niet over andere innovaties van dit toestel zoals de on device assistant, soli en slimme camera functies.

bert

Ik heb er wel degelijk mee geschoten, 10 camera’s (8 telefoons en D850 en D700) met elkaar vergeleken inclusief ruimte tot nabewerken van de RAW’s. Als je die laatste bekijkt, zie je dat de basis niet geweldig is, en software dus heel veel rechtzet. En dat lukt heel aardig, uit de doos prima plaatjes, maar niet exceptioneel, en als je wilt nabewerken is het heel moeilijk om meer uit de bron te halen dan Google zelf doet met hun software. Stel dat je een witbalanscorrectie wilt doen komt dat samen met een bak meer ruis, omdat de AI ontbreekt in Lightroom of RAW Therapy.

Nachtfotografie ben ik niet zo in geïnteresseerd, ongetwijfeld een leuke gimmick, maar om daarvoor nou 800€ neer te tellen…
Voor gewoon 26-28mm groothoek werk bij daglicht kwam de Pixel (3A) ergens achteraan, samen met iPhone 11. Met name door lage resolutie en matige natuurlijke diepteonscherpte.

Peter

Wat ik niet begrijp is waarom Google geen telefoons in nederland/Benelux verkoopt? Nu moeten we via grijze import uit duitsland/frankrijk gaan werken OF woeker prijzen van aanbieders accepteren. Zo rond de feestdagen kan je zomaar 70-100 euro duurder uitzijn. Terwijl de telefoons ws via rotterdam de EU in vervoerd. Wat houdt Google nu tegen, bang dat ze een nederlandstalige helpdesk moeten inrichten ofzo misschien. Wat gek zou zijn, engelse helpdesk is voor veel mensen geen probleem, en dan nog zit gewoon een ned. talige helpdesk voor Google adds in Polen. Blijft de vraag zijn we als Nederland, Belgie, Luxemburg nu echt zo afgelegen, of afgebakend (taal)gebied dat er geen binnenkomen aan is? Miss is dat een onderzoekje van Emerce waard.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond