Deel dit artikel
-

Gopher start met ‘muziek op maat’

Online uitgever Gopher start met het project 'Muziek op maat'. In samenwerking met pianist Jan Vayne biedt de uitgever speciaal voor een opdrachtgever gecomponeerde muziek. Gopher onderhandelt ook met een gitarist en een violist om hen in het project te betrekken.

Het bedrijfsleven kan bij de uitgever terecht voor een op het bedrijf gericht stuk muziek. Jan Vayne zal zich laten inspireren door het bedrijf en de hem aangereikte informatie. Van het project wordt een cd gemaakt, en eventueel komt Vayne de muziek ook live spelen. 'We hopen komend jaar in ieder geval vier projecten op deze manier te doen', zegt Gopher-oprichter Hans Offringa.

Hoeveel een afgerond project gaat kosten, is niet echt te zeggen, vindt Offringa. 'Het is een creatief proces, dus is het moeilijk te zeggen hoe lang Jan er mee bezig is. Daarbij leveren we ook echt op maat; er komt misschien een concert bij, wellicht worden de cd-boekjes met een persoonlijke boodschap gedrukt, etcetera. Maar reken er op dat je onder de 50.000 gulden niet klaar bent.'

Als 'kick off'-project maakten de twee partijen de cd 'Paintings of the seasons' voor MediaPlaza. Jan Vayne: 'Ik heb me laten inspireren door de verschillende ruimtes in MediaPlaza, en bij elk heb ik een stuk gecomponeerd.' De cd is niet te koop in de winkel, alleen via de sites van Vayne , Gopher en Mediaplaza . Het eerste exemplaar is vrijdagavond uitgereikt aan de scheidende voorzitter van MediaPlaza, Vincent Evers.

'Ik ben zeer verheugd dat we dit eerste project juist voor MediaPlaza kunnen doen', vertelt Offringa. 'Eind '97 was het Vincent die ons 'ontdekt' heeft.' Op verzoek van Evers dong Gopher mee naar de Broos van Erp-prijs, en eindigde daar als tweede.

Onlangs werd bekend dat Twinning een klein minderheidsbelang in Gopher neemt. Oprichter Offringa achtte de investering nodig om autonoom door te groeien. Inmiddels werken er twaalf mensen bij de vestiging in Groningen. 'Op de vestiging in Schotland zitten nu drie mensen, in Duitsland komen er twee, en we openen binnenkort een vestiging in Zwolle. Aan het eind van volgend jaar denken we dertig mensen in dienst te hebben.'
'Het gaat dan ook erg goed met ons. Vorige week verkochten we in één week 1700 boeken.'

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond