Deel dit artikel
-

Gorillapark neemt ExpertEyes over

Gorillapark heeft de Belgische incubator ExpertEyes Group overgenomen. De aankoop moet een brug slaan tussen start-ups uit de VS en de Europese markt waar Gorillapark opereert. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Volgens CEO Jeroen Mol van Gorillapark biedt de overname perspectieven voor beide partijen. ExpertEyes heeft in het verleden klanten als Microsoft, Sun en NetDynamics ondersteund bij hun entrée op de Europese markt.

ExpertEyes is in 1997 opgericht door Chris Raman en Guy Louis. Het bedrijf biedt een scala aan diensten aan Amerikaanse start-ups die toegang tot de Europese markt zoeken. ExpertEyes neemt voor deze partijen de marketing voor zijn rekening, creeërt afzetgebieden en verzorgt back-office faciliteiten. Ook gaat Experteyes op zoek naar joint venture kandidaten. Rick Raman, de CEO van ExpertEyes, treedt na de fusie formeel aan als Chief Commercial Officer (CCO) bij Gorillapark.

Gorillapark sloot in september een financieringsronde af ter waarde van 50,2 miljoen gulden in de vorm van een converteerbare lening. Deze loopt in april af.

Deel dit bericht

8 Reacties

Janneke

Hoe zou het toch met ons slapend fonds bestaande Ipotentials gaan?

Daan de Leeuw

Janneke, het staat een beetje buiten deze discussie, maar roddelen is leuk. Voor zover ik heb begrepen bestaat Ipotentials nog steeds, maar niet heel erg. In het jaar 2001 hebben de aandeelhouders vooral ruzie gemaakt (heb ik gehoord, was ik niet bij). Koos van der Weijden (ex Netpresence) heeft nogal aan Ipotentials getrokken en is daar vorig jaar mee opgehouden. Hij zwaait nu de scepter over DecideWise (en dat gaat prima). Ipotentials heeft in 3 bedrijven geinvesteerd: Queer.nl, leukedingendoen.nl en Motosoto.nl. Van Queer en Motosoto weet ik zeker dat Ipotentials er niet meer aan meedoet (zijn volgens mij alle twee failliet of gestopt) en van leukedingendoen weet ik het niet. Ik weet niet in hoeverre ze succesvol zijn, omdat ik hun "business model" niet begrijp. De site doet het nog wel. Weer terug bij het onderwerp: nu weten we tenminste waar die 50 mln voor diende, maar of het een slimme move is?

Janneke

Daan, hartelijk dank voor je reactie. Overigens zag ik dat ik in alle haast mijn vraag niet geheel correct heb geformuleerd. Maar goed, haast blijkt dus helemaal niet nodig bij Ipotentials. En dat is op zijn zachtst gezegd verbazingwekkend. Want ik werd me toch enthousiast na het lezen van hun website. Daar worden namelijk een aantal internet cracks opgevoerd! Niet te geloven. Je zou bijna denken dat ze internet zelf hebben bedacht. Na het lezen van de website was ik in de stellige overtuiging dat elke dotcom die gespeend zou blijven van de professionele inmenging van deze jolige internetjongens, gedoemd was te failleren… Dat blijkt achteraf iets te voorbarig want Ipotentials bleek vooral groot in ambities, niet zo zeer in deelnemingen, laat staan daden. Maar wie weet. per slot van rekening hebben ze een specialist in turn around management aan boord.

Daan de Leeuw

Janneke, zo zie je maar. Het zou best kunnen dat inschakelen van die "jolige internet goeroes" zoals jij ze noemt, de beste garantie is voor de ondergang van je bedrijf. In Amerika worden die bobo's die je in je "board" moet nemen om serieus over te komen al de "Vampiers" genoemd. Bloedzuigende parasieten. In de Internetwereld worden ze niet meer serieus genomen, maar in de nieuwe groeimarkten zoals de life sciences komen ze uit alle hoeken en gaten gekropen. Het is net of de kudde goeroes verhuisd is naar graziger weiden. Het is werkelijk bedroevend hoe naïef ondernemers kunnen zijn.

Bram

Jongens, wat een heerlijk gevoel moet jullie dat geven om achteraf de wijsheid in pacht te hebben. Zwijgen als mensen hun kop boven het maaiveld uitsteken en trappen als het misgaat. Flink hoor.

Daan de Leeuw

Bram, kun jij me even uitleggen wie hier zijn kop boven het maaiveld uitsteekt en waar die wordt afgehakt? Volgens mij worden er hier alleen koppen afgehakt die NIET worden uitgestoken.

niet de moeite waard

Wat een droevige verzameling van reacties. Niet een keer is de naam Gorillapark gevallen. Ik lees reacties op artikelen maar in dit geval gaat het over ipotentials, guru's en hoe je elkaar een beetje kan afvallen. Kom op…het artikel heet: Gorillapark neemt ExpertEyes over.

jeroen

Ik had liever gezien dat ze wat meer inhoud zouden krijgen. Het is zeker verboden (en niet te verkopen aan de investeerders) om wat oude economie in de portefeuille te nemen. Volgens mij is door de laatste investeringsronde een aandeeltje Gorillapark flink verwaterd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond