Deel dit artikel
-

Groeispurt voor mobiel internet

Mobiel internet zal tot 100 procent groeien per jaar. Op den duur zal mobiel internet de terugloop op vaste telefoonlijnen compenseren.

Mobiel internet groeit spectaculair acht jaar na de veiling van de UMTS-licenties. Dit stelt KPN directeur Scheepbouwer op BNR Nieuwsradio bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

De omzet van KPN steeg met 22 procent. De nettowinst bedroeg in het afgelopen kwartaal 334 miljoen euro, 6,7 procent meer dan vorig jaar.

De kostbare veiling van UMTS licenties betekende 8 jaar geleden bijna de ondergang van KPN. Scheepbouwer heeft KPN met succes door de magere jaren geloodst. Hij verwacht nu de vruchten van mobiel internet met UMTS te plukken.

De groei van mobiel internet en e-mail brengt meerdere kaskrakers. Onlangs heeft KPN de 50.000 gebruiker van BlackBerry aangesloten. Dit toestel is een smartphone en werkt op GPRS techniek.

De reclamecampagne Goeiemoggel heeft sterk bijgedragen aan de groei. Naar verwachting zal binnen 5 jaar 1 op de 3 mobiele toestellen een smartphone zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sedo GmbH

Via de website van Sedo (www.sedo.nl) wordt momenteel het domein umts.nl en vele andere topdomeinen geveild. Bieden kan tot 9 mei aanstaande, 16.00 uur.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond