Deel dit artikel
-

Groningse game-ontwikkelaars tussen de ambtenaren

Van maandag 23 tot en met donderdag 26 maart verplaatsen ongeveer vijftig game-ontwikkelaars bij de Groningse game-incubator Indietopia hun werkplek naar de Kreupelstraat om ambtenaren van de gemeente Groningen kennis te laten maken met gaming, en vooral serious gaming.

Indietopia is een organisatie die bedrijven in de noordelijke game-industrie faciliteert en ondersteunt. De incubator gevestigd in het voormalige Springs-pand aan de Grote Markt waar ongeveer 50 game-ontwikkelaars een werkplek hebben en samenwerken. Indietopia helpt hen met acquisitie, marketing en andere aspecten.

Het doel van deze week is ambtenartij te verbinden met de wereld van de game-ontwikkelaars. Hierdoor worden sociale problemen op het gebied van bijvoorbeeld zorg of schooluitval op een nieuwe, creatieve manier aangepakt.

Indietopia en de Gemeente Groningen willen vooral een dialoog starten tussen de twee sectoren om elkaar in de toekomst te helpen en hopelijk beter samen te werken.

Tijdens deze week worden verschillende lezingen en workshops op het gebied van serious gaming gegeven, onder meer door Hans Schnitzler; Filosoof en auteur van ‘Het digitale proletariaat’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond