Deel dit artikel
-

Grootste Engelse e-tailers worden groter

Ook in Engeland worden de grootste e-tailers alleen maar groter. De omzet van de grootste pure players nam afgelopen jaar met 23 procent toe tot 8,4 miljard pond.

De gemiddelde omzetstijging bij Engelse webwinkel ligt echter rond de vijftien procent. Het vanochtend gepubliceerde cijfer over de grootste e-tailers laat zien dat de grootsten groter worden. Dat danken ze met name aan de aanhoudende diepte-investeringen in kapitaal.

Onderzoeker RPC ziet dat zij veel investeren in het optimaliseren van hun mobiele verkoopkanaal. Daarnaast gaan er honderden miljoenen euro’s naar het automatiseren van magazijnen en de logistieke keten. Robots, bijvoorbeeld, zijn geen bijzondere verschijning meer in de distributiecentra.

RPC benoemt ook andere opkomende technologieën: chatbots die werken op basis van kunstmatige intelligentie, augmented reality in shoppingapps, voicecommerce via apparaten als Amazon Echo en ‘Snap and shop’. Daarbij fotografeert de consument met zijn camera een object en krijgt hij instant een kooplink aangeleverd.

Ook blijken fysieke retailers voor hun omzetgroei steeds afhankelijker te worden van online verkopen. Zowel met web en apps als direct verkoopkanaal (+22%) alsmede door verkoopondersteuning met digitale hulpmiddelen.

Foto: Adam B (cc)

Dit bericht is 3 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond