Deel dit artikel
-

Grote Hollandse delegatie op Amerikaanse gadgetbeurs

Zeker dertig Nederlandse techstartups zijn deze week aanwezig op de Amerikaanse gadgetbeurs CES in Las Vegas. Er is een speciaal paviljoen ingericht waar de bedrijven hun producten of diensten kunnen tonen.

De dertig bedrijven zijn geselecteerd uit 3500 kandidaten door StartUpDelta, tegenwoordig onder leiding van Constantijn van Oranje. Minister Henk Kamp zal daarnaast de beurs bezoeken met nog een tachtig Nederlandse bedrijven.

Niet alle deelnemende startups grossieren in gadgets. SendCloud fungeert als intermediair voor logistieke partijen. Cally.com uit Wageningen lanceert een internationale versie van zijn gelijknamige kalenderdienst met als ambitie om 100 miljoen gebruikers te bereiken. Ook Utomix, beter bekend als de Netflix voor games, toont zich aan de vakhandel. Uit Huis ter Heide komt rSpeak, dat tekst naar spraak-software verkoopt. TV2Z heeft technologie ontwikkeld voor gepersonaliseerde aanbevelingen voor kijkers van lineaire tv.

BabyWatcher lanceert een draagbare ultrasound scanner voor zwangerschappen die al langer bij de Etos en het Kruidvat verkrijgbaar is. e-Senses komt met een Vitamine D Tracker genaamd Helios Smart Ring.

De Consumer Electronics Show (CES) is al vijftig jaar oud en richtte zich aanvankelijk vooral op audio. Na het wegvallen van de grote Amerikaanse beurs Comdex – ook in Las Vegas – heeft de CES een bredere opzet gekregen. Vergeleken met de IFA in Berlijn is de CES tamelijk kleinschalig, hoewel altijd nog met 3800 bedrijven op 230.000 vierkante meter. De meeste getoonde producten zijn specifiek voor de Amerikaanse markt bestemd en niet alles bereikt Europa. De CES is, anders dan de IFA, alleen toegankelijk voor de vakhandel.

De Holland Startup Pavilion is te vinden in het Sands complex (Hal G, Level 1), ongeveer een half uur lopen van het belangrijkste beursgebouw.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond