Deel dit artikel
-

CES: BMW stapt in de toekomst

Het zijn niet alleen maar televisies, tablets en smart watches die de technologiebeurs CES in Las Vegas beheersen. BMW toont er deze week zijn nieuwste conceptwagen.

De ‘i Vision Future Interaction’ is een speciale versie van de i8 hybride wagen van BMW, maar dan boordevol technologie.

Uiteraard kan de auto volledig autonoom rijden, waarbij zelfs het stuur van kleur verandert. Bedienen met gebaren kan ook. En wat te denken van augmented reality in de head-up display?

4384393

De spiegel is er niet alleen voor achterom kijken. Hij kan ook allerlei relevante informatie tonen, zoals de resterende hoeveelheid stroom of de afspraken van die dag.

Meest opvallend is de netwerkmogelijkheden via de eigen Open Mobility Cloud van de autofabrikant. Een enorme hoeveelheid apparaten kan worden gekoppeld in het kader van de Internet of Things.

Autotechnologie is al jaren een belangrijk onderdeel van CES, ook al worden er zelden volledige auto’s getoond. Wel veel entertainmentsystemen. Zo wil Ford zijn auto’s gaan uitrusten met Android Auto en CarPlay van Apple. Beide systemen kunnen worden gebruikt op alle Fords met Sync 3 die volgend jaar in Noord-Amerika van de band rollen.

In Emerce Gear deze week alle nieuwtjes van CES

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond