Deel dit artikel
-

Grotere rol gebruiker op nieuwe portal MSN

MSN heeft maandagavond een vernieuwde portal gelanceerd. Belangrijkste verandering is, geheel volgens de trend, dat gebruikers meer bijdragen kunnen leveren. Onderdeel van de portal zijn varianten op Digg en Del.icio.us.

Bezoekers van de MSN portal kunnen op MSN Hubs websites aanmelden en delen, onderverdeeld naar interessegebieden. Hubs is een soort populaire variant van Del.icio.us. Ander nieuw onderdeel is MSN Reporter, waar bezoekers nieuwsitems kunnen aanmelden en beoordelen. Deze Digg-variant bestaat al twee maanden in bèta. Bezoekers kunnen stemmen op een nieuwsbericht door de keuze te maken: kicken of dumpen.

De Nederlandse portal van MSN trekt maandelijks zo'n 2,6 miljoen unieke bezoekers. De pagina is onder meer populair omdat het de standaard startpagina is voor Nederlandse Internet Explorer gebruikers.

De portal van MSN biedt toegang tot Hotmail, MSN Spaces en MSN Search. Diensten die overigens langzaam worden overgeheveld naar het merk Windows Live. Eerder zei MSN tegen Emerce dat MSN een content-merk wordt, terwijl Live zich gaat richten op gebruikersdiensten. De nieuwe merkpositionering verloopt echter niet vlot. Zo kwam Microsoft terug op het besluit om de naam Hotmail te laten verdwijnen. De nieuwe naam van de maildienst is nu Windows Live Hotmail. Veel Hotmail-gebruikers weigerden over te stappen op Live Mail. In Nederland zijn ruim 6,3 miljoen Hotmail/Windows Live mail-accounts.

Het (bèta)onderdeel waar internetters zelf filmpjes kunnen uploaden, bekijken en beoordelen, de YouTube van MSN, genaamd Soapbox, wordt meer geïntegreerd in de portal.

Een groot deel van de huidige en ook nieuwe portal wordt gevuld door een redactie. Op de site staat nieuws, geschreven in een populaire stijl. Populairste rubrieken zijn Nieuws, Entertainment, Geldzaken en Auto. Ook is er het onderdeel MSN Video, met beelden van concerten.

Deel dit bericht

5 Reacties

Peter

Nou, als dat geen kwaliteit website is. De website werkt echt verschrikkelijk gek op Safari van Apple. Als ik over alle hyperlinks ga met mijn muis verdwijnen ze allemaal totdat ik gewoon een lege portal overhoud. Haha! Ik snap best dat Microsoft het niet zo op heeft met Apple, maar een website maken die gewoon door alle gebruikers goed te gebruiken is zelfs te moeilijk. Wat een lachertje!

J

@PeterJe hebt enigzins wel gelijk… Maar wordt het niet eens tijd om over te stappen op een andere webbrowser dan Safari? Deze is naar mijn weten al sinds April 2005 niet meer geupdate. Probeer bijvoorbeeld Firefox eens uit.

Peter

Firefox gebruik ik ook veelvuldig, maar het gaat erom dat een website voor alle bezoekers toegankelijk moet zijn. En het verbaast me echt dat zo'n grote website daar niet in slaagt, of het nu msn is of een andere grote portaal. Verder wordt Safari maandelijks geupdate tijdens de security update van Apple. Binnenkort komt het nieuwe Leopard besturingsysteem, ongetwijfeld wordt Safari dan ook vernieuwd.

Ed

Inderdaad wat een flut ontwerp..Dat heeft weinig met een update van Safari te maken, het is weer een staaltje slecht ontwerp van Microsoft.. zoals gewoonlijk gooien ze er iets uit en beginnen daarna met bugfixing…  Man, wat ben ik blij dat ik OSX heb ontdekt ….:) Lees dit artikel maar eens van een zeer kritische Computerworld editor(Windows freak) en zijn ontdekking en conclusies van een OSX-Vista vergelijk. Na 3 maanden is hij er geheel uit, OSX verslaat Vista op (bijna) alle fronten…! (en dan komt er binnenkort ook nog een major update uit!, OSX 10.5 Tiger=Vista 2.0 :) Quote:"Bye-bye Windows! My three-month Macintosh trial has ended, but my permanent gig with the Mac is just getting started. Apple's MacBook Pro and Mac OS X are now my computer and operating system of choice. If you give the Mac three months, as I did, you won't go back either. The hardest part is paying for it — everything after that gets easier and easier. Perhaps fittingly, it took me the full three-month trial period to pay off my expensive MacBook Pro. But the darn thing is worth every penny." Mensen, weet jdat je WEL een keuze hebt!Succes!

Ed

Ooops, sorry, de link vergeten te vermelden: "Windows expert to Redmond: Buh-byeScot Finnie says "sayonara" to Windows":  http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9010759&pageNumber=1

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond