Deel dit artikel
-

Hagenaar aangehouden voor virtuele afpersingen

De politie verdenkt een 19-jarige Hagenaar ervan dat hij zich sinds 2015 bezighoudt met DDoS-aanvallen op sites van bedrijven. Hierdoor werden de sites onbereikbaar. In een aantal gevallen probeerde hij de bedrijven vervolgens af te persen. Hij is deze week thuis aangehouden.

De Dienst Regionale Recherche van de politie-eenheid Den Haag is al in mei een onderzoek gestart. Hieruit bleek dat hij in ieder geval een Nederlands bedrijf met een DDoS-aanval heeft geprobeerd af te persen. Het bedrijf – een bitcoinexchangebedrijf – is hier echter niet op ingegaan en heeft niet betaald.

De Hagenaar voerde ook DDoS-aanvallen uit op verschillende websites. Dit deed hij vaak tegen betaling in opdracht van anderen.

Voor het uitvoeren van de DDoS-aanvallen maakte de Hagenaar gebruik van een Mirai-botnet, een netwerk van met malware geïnfecteerde apparaten zoals routers, IP-camera’s en smart-tv’s.

Bij de aanhouding van de Hagenaar is ook zijn woning doorzocht. Hierbij zijn computers in beslag genomen waar verder onderzoek op volgt. Ook heeft de politie sieraden in beslag genomen en doet zij onderzoek naar de inkomsten die de Hagenaar uit criminele praktijken heeft gehaald. De man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dit bericht is 10 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond