Deel dit artikel
-

Hans Breukhoven heeft kwart van nieuwe Free Record Shop

Oprichter Hans Breukhoven heeft een kwart van de aandelen van Free Record Shop in handen. Dat meldt de nieuwe aandeelhouder ProCures.

De overname van de Free Record Shop activiteiten wordt gedaan door FRESH Entertainment Holding B.V., een nieuwe opgericht vennootschap, waarin ProCures een belang heeft van 75 procent. De overige aandelen zijn van Free Record Shop-oprichter Hans Breukhoven. Hij zal echter slechts als adviseur op de achtergrond bij de onderneming betrokken zijn en geen bestuurlijke functie vervullen. De vennootschap wordt bestuurd door Paul Dumas en Maurits Regenboog van ProCures. Roland van Geest wordt, samen met een nog aan te stellen CFO, verantwoordelijk voor het dagelijkse management van het bedrijf.

ProCures maakt een doorstart met de Nederlandse en Belgische vestigingen van Free Record Shop. In Nederland zal het bedrijf minimaal dertig en maximaal vijftig winkels overnemen, in België worden alle zeventig filialen gecontinueerd. Ook de drie vestigingen in Luxemburg blijven behouden.

Het personeel van alle overgenomen filialen verhuist mee naar de nieuwe organisatie. Ook zal een selectie van het personeel dat werkzaam is op het hoofdkantoor van Free Record Shop in Capelle aan de IJssel worden overgenomen. Het hoofdkantoor blijft daar zeker tot medio 2014 gevestigd en zal in afgeslankte vorm de Benelux-organisatie bedienen. Daar waar mogelijk worden backoffice activiteiten en de logistieke organisatie met die van boekwinkelketen Polare (Onderdeel ProCures – voorheen Selexyz & De Slegte) gecombineerd. Het definitieve aantal door te starten vestigingen in Nederland is afhankelijk van het verloop van de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond