Deel dit artikel
-

Havas Media ook in Nederland met Socialyse

Havas Media, een van de zes grootste communicatiebureaus ter wereld, begint ook in Nederland met het full-service social media adviesbureau Socialyse. Dat moet bedrijven gaan adviseren bij de ontwikkeling van een social mediastrategie, waarbij ROI centraal zal staan.

De onderneming bestond al geruime tijd in Engeland en Frankrijk en ook in Rome wordt een vestiging opgezet. Belangrijke aandachtsgebieden voor Socialyse zijn volgens de onderneming campagneontwikkeling, buzz monitoring, Facebook-advertenties en campagne-optimalisatie.

Socialyse maakt deel uit van Havas Media dat KLM, Kia, Danone en de Nationale Postcode Loterij als klanten heeft. In Nederland werken vier mensen voor het bedrijf, zegt directeur Niels Langereis tegen Emerce.

Volgens Langereis wordt sociale media vaak campagnematig ingezet, waarbij social een doel op zich wordt. ‘Het is belangrijk dat alle inzichten van marketing, communicatie, customer care en sales worden meegenomen en daarmee sociale media als een vast onderdeel wordt gezien binnen de totale bedrijfsvoering.”

Socialyse maakt onder meer gebruik van Artemis, een zogenoemde attributietechnologie van Havas Media. Daarmee kan de waarde van sociale media ten opzichte van andere media in de marketingmix worden bepaald en kan ook ROI worden berekend. Socialyse combineert naar eigen zeggen de creativiteit van tekstschrijvers met hyper targeting technology die het mogelijk maakt om zeer veel verschillende doelgroepen met verschillende boodschappen te benaderen.

Socialyse is vandaag gelanceerd met de inzet van een ludieke Facebook-advertentiecampagne, waarbij marketeers van verschillende bedrijven worden geattendeerd op social insights van hun merken.

Het is overigens niet de bedoeling dat Socialyse een apart bedrijf wordt, zegt Langereis.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel

Ziet er veelbelovend uit! Vooral het sturen op ROI…de belangrijkste vraag is wel: gaan ze het waarmaken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond