Deel dit artikel
-

Heatmapdienst Mouseflow nu officieel in Nederland

De Deense dienst voor visuele web analyse Mouseflow heeft nu officieel een verkoopteam en een eigen site in Nederland.

Visuele webanalyse maakt de exacte interactie van een bezoeker met een website inzichtelijk door middel van bezoeker opname en heatmap-analyse. Daarin verschilt de technologie van Google Analytics, dat vooral kwantitatieve data presenteert. Zo is het mogelijk om alle website interactie – klikken, bewegen, scrollen en formulier-invoer – op te nemen en terug te kijken.

Mouseflow genereert ook zogenoemde heatmaps die het gedrag van bezoekers op je website geaggregeerd laat zien. Zo kun je zien waar mensen lang met hun muis hangen, waar men op klikt en hoe ver mensen scrollen. Er zijn ook speciale varianten beschikbaar voor webwinkels en adviesbureaus.

Mouseflow kent al zo’n vierhonderd Nederlandse gebruikers die de site rechtstreeks benaderden. Er kan een gratis account worden gemaakt voor honderd opnamen per maand. Daartoe met een sttukje JavaScript op de website worden aangebracht.

Grote gebruikers zijn de Stanford Universiteit, Greenpeace en Attitude Holland.

Mouseflow is overigens niet het enige bedrijf dat dit soort mogelijkheden biedt. Concurrenten zijn onder meer Crazyegg en ClickHeat.

Deel dit bericht

2 Reacties

Dennis

Heeft de schrijver van dit stuk z’n huiswerk wel gedaan? Clicktale is marktleider en gaat alweer een stukje verder dan bovengenoemde mogelijkheden

Salmon

Verwarrend dat de link “ClickHeat” naar clicktale.com gaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond