Deel dit artikel
-

HelloFresh groeit naar 2,5 miljoen klanten

HelloFresh, de beursgenoteerde bezorger van maaltijdboxen, zag het aantal klanten in het eerste kwartaal met 32 procent toenemen naar 2,5 miljoen. Vooral in de VS werd een flinke groei gerealiseerd.

De omzet steeg met 35 procent naar 420 miljoen euro, 42 procent meer dan een jaar geleden. Het aangepaste operationele verlies liep op tot 26,1 miljoen euro, ruim 20 procent meer verlies dan een jaar eerder.

Het bedrijf verwerkte 8,9 miljoen bestellingen in het eerste kwartaal tegen 6,6 miljoen een jaar geleden. In totaal werden 65 miljoen maaltijden bezorgd.

In de VS heeft het bedrijf 1,4 miljoen klanten, 15 procent meer dan een jaar terug. Het internationale segment groeide 53 procent in omzet en het actieve klantenbestand steeg 62 procent naar iets meer dan 1 miljoen.

Specifieke cijfers over de Benelux maakt het bedrijf niet bekend. Er werd eerder al wel een flinke stap vooruit gemaakt met de opening van het distributiecentrum in Bleiswijk, waardoor meer klanten kunnen worden bediend.

Daarnaast zijn maaltijdboxen van HelloFresh voortaan te vinden in de schappen van alle 260 filialen van supermarktketen Plus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond