Deel dit artikel
-

HEMA lanceert 3D-zelfscan

Komende donderdag kunnen bezoekers van het HEMA filiaal in winkelcentrum Stadshart te Amstelveen tijdens het Late Night Shopping Event een 3D-scan van zichzelf laten maken. Bij aanschaf van het beeldje ontvangt de klant tevens een verwijzing naar een digitale 3D-foto, voor een 360 graden weergave op tablet, pc of smartphone.

De zogeheten Scanlounge is een fotogrammetrie scaninstallatie, waarmee in een fractie van een seconde met 68 hoge resolutie camera’s de opname van je gehele lichaam gemaakt wordt. Deze beelden worden nadien omgezet naar een full colour 3D-bestand.

Na de scan worden de beelden in een aantal stappen tot een printbaar bestand omgezet en worden vervolgens naar de 3D-kleurenprinter gestuurd. Tijdens het printproces wordt een (rechthoekig) laagje gipspoeder telkens op een ander laagje poeder gelegd. Na elke laag wordt de poeder op de gewenste plekken met een bindmiddel verhard en waar nodig met inkjet van kleur voorzien. Dit wordt herhaald totdat een heel object in 3D is ontstaan.

Als alle lagen zijn verwerkt resteert een bak poeder waarin het 3D-geprinte beeldje zich bevindt. Deze wordt er dan uitgehaald, schoongemaakt en voor de stevigheid van een lijm of waslaag voorzien. Het niet gebruikte poeder kan worden hergebruikt en heeft tijdens het printproces als ondersteunend materiaal gewerkt.

Het beeldje gelijk meenemen is niet overigens mogelijk. Het kan binnen drie tot vier weken opgehaald worden in het HEMA-filiaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond