Deel dit artikel
-

HEMA webwinkel opent deuren voor hele wereld

Met vestigingen in Duitsland, Luxemburg. België en natuurlijk Nederland, is de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam nu ook van plan om de producten wereldwijd te gaan verkopen. Via de webwinkel is het binnenkort mondiaal mogelijk om in te slaan bij HEMA.

Dat zegt een woordvoerder vn de HEMA tegen het ANP. HEMA weet, of hoopt, dat vooral expats van de mogelijkheid gebruik gaan maken om overal ter wereld HEMA-producten te kunnen kopen. In de tweede helft van dit jaar is het zover.

De rookworst is een typisch product dat ‘écht HEMA’ is. Of ook dit stukje Hollands sentiment per post wordt verstuurd naar het buitenland, dat is niet bekend.

Tijdens de Emerce eDay in 2007 vertelde marketing directeur René Repko al dat HEMA van de eigenaar Lion Capital versneld mochten investeren in internet. "De Raad van Commissarissen stimuleert ons in het zoeken naar nieuwe wegen online, ook internationaal", aldus Repko toentertijd.

De internationalisering van de HEMA is onder meer terug te zien in de online fotodiensten die al over de grens in België worden aangeboden.

Het afdrukken van digitaal aangeleverde foto’s behelsde in 2007 ongeveer een derde gedeelte van de omzet van HEMA online, de fotoalbums en andere fotoproducten waren samen nog eens goed voor ruim 30 procent.

De internationalisatie begon met de opening van het Belgische filiaal Hema.be, een aanvulling op de fysieke winkels aldaar. In Luxemburg heeft HEMA 2 vestigingen. In Frankrijk zelf heeft HEMA de merknaam uitgeleend en in Duitsland zijn er 8 winkels.

De webwinkel mocht al op de nodige aandacht rekenen en kreeg meerdere prijzen toebedeeld. Zo won de HEMA Rube Goldberg Viral van CCCP onder meer de prestigieuze Webby Award. En ook marketing directeur Repko van HEMA was afgelopen week in het nieuws. Hij werd gekozen tot Marketeer van het Jaar.

HEMA was trouwens rijkelijk laat met de oprichting van de webwinkel. Pas in 2005 was het in Nederland mogelijk om online HEMA-producten te kopen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Wieger Adriaan

Nu is er zelfs voor mijn vrouw geen enkele reden meer om in Nederland te blijven…..

Xander

Hema mag dan wel rijkelijk laat zijn, zei Alan Cooper niet onlangs dat je beter 'best to market' dan 'first to market' kunt zijn?

Cor de Vrieze Huisstijlexpert

Interessante ontwikkeling. Dus meteen maar even gekeken op de website van de HEMA. Niets te vinden over de mogelijkheid om wereldwijd te kunnen bestellen. Ook niet bij online winkelen. Of heb ik met mijn neus gekeken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond