Deel dit artikel
-

Hoe McDonalds smartphones en billboards verbindt

[VIDEO] Fast food-keten McDonalds vond in Stockholm een ludieke manier om klanten via de mobiele telefoon naar het dichtst bijzijnde filiaal te lokken.

Passanten in de Zweedse winkelstraten zien een billboard waarop ze het klassieke spel Pong kunnen spelen. Wie het dertig seconden volhoudt, krijgt een kortingsbon voor een hapje of drankje bij McDonalds.

Speler hoeven geen software te installeren op hun smartphone. Ze hoeven enkel een speciale website te bezoeken. De web browser ziet op basis van locatie-informatie uit – vermoedelijk – WiFi en GPS waar iemand zich bevindt.

De actie is ontwikkeld door reclamebureau DDB, dat in april 2010 deze buitencampagne ontwikkelde voor McDonalds in Zweden.

Deel dit bericht

7 Reacties

Valerie

Dit ontwikkelt roomloaded al jaren?

Erwin Boogert

Is dat een vraag?

Kun je een paar voorbeelden voorleggen, links?

Valerie

Hi Erwin,

Bedankt voor je reaktie!

Ons backend staat als een huis, het kan 500000 simultane spelers aan door in te bellen of via een mobile webclient. We staan af en toe bij een lokaal tv station en een tijdje op de urban screen van lelystad, helaas is die failliet gegaan anders stonden we er ook mee op rembrandt plein.
En we hadden vorig jaar de prijs gewonnen als online technologie van de toekomst door marketing wereld bij marketing facts:
http://www.marketingfacts.nl/berichten/20100611_online_tuesday_8_the_future_of_online_technology_fotos_en_videos/

Helaas is daar niet veel uit voortgekomen, waar dat precies aan ligt kan ik niet goed verklaren.
We kunnen de interactie met elk scherm integreren met het sociaal netwerk. De mobile client is te customizen en telefoonnnummer ook over de hele wereld. Mijn ervaring is dat dit niet aanslaat in Nederland, ondanks dat we hier al 4 jaar mee bezig zijn. We hebben de API voor flash en html5 en javascript klaar staan. We hebben een team dat de games qua top design kan neerzetten. Qua technologie staat alles, maar ondanks dat de nederlandse marketingwereld bij dat evenement ons de eerste prijs gaf vorig jaar is er nooit iets gebeurd verder. Marketing en netwerken wellicht, zou je denken. Ik heb met veel partijen gesproken en iedereen vindt het leuk als ehm.. gadget, maar het is gebleven bij woorden.
Idem over enkele speculaties voor ziggo dome en het olympisch spelen volgend jaar voor o.a. Heineken House

Ik ben zelf rustig door aan het gaan met mobile app ontwikkeling waar nu de vraag naar is. Misschien is Roomloaded nog een beetje te ver in de toekomst voor Nederland.

Ik begrijp dat de website http://www.roomloaded.com zelf geen eyecatcher is, maar dat is niet de mainissue.

Mocht jij of andere lezers ideeen hebben of advies dan hoor ik het graag of liefst een proefproject.

Groet Valerie

koningwoning

Ik vind dit best leuk…. maar de vraag is natuurlijk: wat heeft het opgeleverd? Hoeveel coupons zijn uitgedeeld? Hoeveel mensen deden mee? Met een beetje door-de-wimpers-heen-kijken kom je zelfs uit op de vraag: stel 80% werd overdag gedaan en gemiddeld staan x mensen op het plein, daarvan ziet y% dat iemand dan bezig is… hoeveel mensen hebben dan gezien dat die interactie plaatsvond?

Dan heb je cijfers over:
1) hoeveel coupons
2) redemptie
3) indicatie van hoeveel mensen het gezien kunnen hebben
4) PR waarde.

Die 4 bij elkaar kan dan iets zeggen over hoe geslaagd de campagne is. (al heb je niet info over wat dit dan teweeg bracht bij de verschillende mensen) – dan kun je zeggen of je hier wat aan hebt – hiervoor niet.

Dat, beste Valerie, is hetgeen je zou moeten bewerkstelligen wil een adverteerder hierin meegaan: laten zien wat kosten vs. opbrengsten zijn. Dat is nu een zwart gat en daarom zal slechts een sporadische adverteerder hier oren naar hebben.

Bart

Klinkt mij eerlijk gezegd ook als mooie-technologie-maar-waar-is-de-verkoper-gebleven verhaal? Ik heb idee in NL dit al 4 jaar geleden aan de narrow caster van MCD verteld. Maar ja, soms ben je te vroeg.
Ik mag je uitnodigen voor een Open Brain Gain in Haarlem? Krijg je 25 * gratis denkkracht. Gr. Bart

DennisE

@Valerie: Je product klinkt zeer interessant. Helemaal als alle functionaliteiten werken zoals je aangeeft. Je geeft aan dat het niet echt van de grond komt. Ik denk dat dit niet zozeer ligt aan het feit of Nederland er aan toe is, maar aan de marketing die jullie zelf voeren. Ik heb persoonlijk nog nooit van jullie product gehoord. Hebben jullie een (zwaargewicht) marketeer in huis die jullie product gericht vermarkt? En hebben jullie (zwaargewicht) accountmanagers of salesreps die gericht aquiseren? Wil een product succesvol zijn dan is de gehele inrichting van jullie organisatie ook een belangrijk onderdeel. Betreft de online technologie prijs die jullie hebben gewonnen, dat is een leuke opstap, maar vergeet niet dat je te allen tijde ook van jezelf moet laten horen. Dat is een gouden regel in de (b-2-b) marketing. Een prijs winnen is niet genoeg, maar gebruik de aandacht en de erkenning op een slimme manier en het kan je veel brengen.

Als jullie de organisatie sales en marketing georienteerd maken, een goede marketing & communicatiestrategie bedenken en het product is volledig ontwikkeld dan denk ik dat je in dit smartphone tijdperk goud in handen hebt. Helemaal als je ook nog eens meedenkt met de klant bij het opzetten van creatieve & interactieve acties.

Neem de AutoRAI, volgens mij zijn er best een aantal autoleveranciers die jullie product prima kan inzetten om klanten naar de stand te krijgen en ze daar te houden om de nodige informatie te verschaffen, wat vaak een doel op zich is op een beurs…

In ieder geval veel succes!

Rob van Holstein

Valerie,..

Aan het product ligt het niet alleen ben ik van mening dat het de juiste klik niet heeft,.. misschien ben je wel veel te vroeg,.. maar ga eens aan de andere kant van de tafel op de stoel zitten en kijk eens objectief naar je product. En dan hoef je heus geen gelikte of overdreven toeters en bellen website of anderszins te hebben. Wat levert het op!
Klein voorbeeld? In 2003/2004 ben ik betrokken geweest bij de twee 16×9 high Def LED schermen op de Arena Boulevard in Amsterdam, juist,.. hetzelfde bedrijf achter het scherm op het Rembrandtsplein. We hadden het toen allemaal,.. gelikte website,.. slicky accountmanagers,.. prachtige presentatiesetje in de vorm van een superkantoor met high tech schermen en twee superschermen voor de deur met een zeer attractief uitzendschema en supercontent.

Verkoop; Njente,.. Nada,.. noppes niks! Zoeken, zoeken,.. waar zit dat dan in,.. alles en iedereen positief,.. graag een keertje gebruiken voor een proefje of gimmck,.. op een bepaald moment boden we 20 sec. zendtijd binnen de carrousel aan voor 295 euro per maand. Dat was 108 x per dag en ongeveer 2800 x per maand. Peanuts dus. Niets!

Eindconclusie na een onderzoek: Nederland is geen buitenreclameland,.. kijk naar de zuidelijke landen,.. enorm veel buiten,.. omdat ze veel buiten zijn. Nederlandse zitten of gaan binnen en die ene keer dat ze daar staan. Het zat ook niet in het hoofd van de mediaplanners,.. en werd ook niet aan de adverteerders doorverkocht.

Luister eens heel goed naar de resultaten van de buitenschermen en je weet dat het niet aan jullie product ligt. In 2003 bedacht ik een technisch dingetje/applicatie en leurde ermee langs alle grote partijen,.. niets,.. tot het moment dat het werd getipt voor de Grote Breedbandprijs van Nederland. Toen stonden de telco’s in drommen op de stoep,.. inclusief diegene waar ik weken lang achteraan had gezeten. De techniek/applicatie is onder geheimhouding aan een van de grootste Nederlandse telco’s verkocht en naar mijn weten slechts eenmaal in Nederland ingezet. Ook omdat ze niet goed wisten wat ermee te doen.

Want ook dat is het,.. onbekend maakt onbemind. Maar erger nog,.. de manager die er over moet beslissen was en is nu weer uiterst voorzichtig,.. want het is uiteindelijk wel zijn werkplek die hij ermee onder druk zet. En zonder werkplek kan hij zijn te dure hypotheekniet betalen,.. zijn vrouw/man niet tevreden houden,.. niet op vakantie en verliest hij zijn status bij de buren. Even heel kort door de bocht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond