Deel dit artikel
-

Home24 stelt site open voor derden

Home24 stelt zijn winkelvloer open voor andere verkopers. In ruil voor een kleine vergoeding mogen zij in Duitsland gebruikmaken van het bereik en de marketingmachine van de meubelwinkel.

Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de technologie van Tradebyte, die de winkelvernieuwing op zijn site bekendmaakt. De leverancier van productinformatiemanagementsystemen (PIM) biedt niet enkel webwinkels maar bijvoorbeeld ook fabrikanten toegang tot Home24.

Het winkelplatform bediende afgelopen jaar in Duitsland, naar eigen zeggen, een half miljoen klanten die items kochten van tafellamp tot driepersoonsbank en van wastafel tot commode.

Tradebyte levert binnen de samenwerking ook een ordermanagementsysteem, dat ervoor zorgt dat de bestellingen worden doorgegeven aan de aangesloten verkoper. Na ontvangst van de order handelt hij deze verder af. Home24 ontvangt een commissie voor het aanbrengen van de klant.

Home24 is ook in Nederland actief. De platformdienst wordt in eerste instantie in Duitsland gelanceerd, maar het ligt voor de hand dat hij over een aantal maanden ook in Nederland live zal gaan. Tradebyte deed dat eerder ook al voor Zalando (uit dezelfde stal als Home24), eBay, Amazon en LaRedoute.

Foto: kokalola (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond