Deel dit artikel
-

Hotspotdienst Karma wellicht ook naar Nederland

Het Amerikaans-Nederlandse bedrijf Karma is gisteren in de VS zijn nieuwe mobiele 4G-dienst gestart. Het idee is om je internetverbinding zoveel mogelijk met anderen te delen.

Emerce schreef afgelopen zomer al over het bedrijf dat meelift op het 4G-datanetwerk van Clearwire. Voor 79 dollar kan men in zeventig Amerikaanse steden een WiMAX-hotspot krijgen. Dat is een soort dongel met een simkaart.

Men krijgt er één GB aan data bij. Iedere GB meer kost veertien dollar, maar wie zijn signaal deelt krijgt per gebruiker honderd MB gratis. Gastgebruikers krijgen ook honderd MB. Op deze manier hoopt het bedrijf steeds meer abonnees aan te trekken. Vandaar men spreekt over ‘sociale bandbreedte’.

Het bedrijf van Nederlanders Robert Gaal, Steven van Wel en Stefan Borsje is in Amsterdam begonnen, maar in de VS viel meer startkapitaal te halen. Er zijn plannen om ook in Nederland uiteindelijk deze dienst aan te bieden, maar dan moet er wel een landelijk dekkend 4G-netwerk liggen. De frequenties daarvoor worden momenteel achter gesloten deuren geveild.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond