Deel dit artikel
-

Van Huffelen wil volgend jaar identificatie app

Het kabinet is voorstander van een open source wallet-app waarmee Nederlanders zich kunnen identificeren. Dat laat staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering in een brief aan de Tweede Kamer weten.

De Europese Commissie lanceerde in juni het plan voor de invoering van een digitale identiteit waarmee burgers zich in de gehele Europese Unie kunnen identificeren. Vanuit een speciale wallet-app moeten burgers elektronische documenten delen.

Van Huffelen wil volgend jaar al een eerste versie van een Nederlandse open source wallet-app werkend hebben. Daaraan kunnen allerlei instanties en bedrijven deelnemen.

Wel wil het kabinet overvraging tegengaan, het overal zich moeten identificeren, het gedwongen gebruik van de digitale identiteit en het ontstaan van een controlesamenleving moet worden vermeden.

Ze voegt toe dat ze tijdens verdere onderhandelingen over de Europese digitale identiteit zich zal inzetten voor bescherming tegen overvraging, overidentificatie en uitsluiting.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Waarom weer opnieuw het wiel uitvinden als er binnen de EU, in ons buurland België. Al een dergelijke app is die werkt: Its Me.

Nee we gaan het weer zelf doen, kost vervolgens miljoenen en wordt geplaagd met tegenslagen, bugs etc.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond