Deel dit artikel
-

Huffington Post reorganiseert om nieuwe videostrategie

De Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post kiest een nieuwe videostrategie. Er wordt nadrukkelijk gekozen voor documentaires en webseries.

Unieke longform producties en deelbare snacks naar social media. Dat is in het kort hoe de nieuwe videostrategie van The Huffington Post, kort ook wel HuffPo genoemd, eruit ziet.

Oprichtster en naamgever Arianna Huffington (foto) en algemeen directeur Jared Grusd maakten de veranderingen afgelopen vrijdag met een e-mail aan het personeel bekend. Er zijn geruchten over gedwongen ontslagen, maar vragen daarover worden tot nu toe ontweken door de leiding.

De afdelingen HuffPost Live, HuffPost News, HuffPost Originals en HuffPost Rise worden samengevoegd. De Live-tak wordt opgeheven.

Huffington daarover: “In plaats deelbare video’s te produceren met acht uur live video per dag, richten we ons op de creatie van video die je direct deelt naar de immer groeiende hoeveelheid platformen. Zodra zich grote politieke en culture gebeurtenissen aandienen gaan we live. Deze uitzendingen zetten we kracht bij via platformen als Facebook Live, Periscope en YouNow.”

De uitgever staan op het punt een nieuw bloggerplatform in gebruik te nemen waarmee het aantal auteurs moet kunnen groeien van honderdduizend naar een miljoen.

The Huffington Post werd vorig jaar, door de overname van moederbedrijf AOL, onderdeel van telecombedrijf Verizon.

Foto: C2 Montréal (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond