Deel dit artikel
-

‘Axel Springer koopt Business Insider’

De Duitse uitgeverij Axel Springer zou op het punt staan de online businesstitel Business Insider te kopen tegen een waardering van een half miljard euro.

Mediaberichten in de afgelopen dagen hielden het op een grote investering in Business Insider, maar Re/code heeft bronnen die vertellen dat het om een volledige overname gaat.

Axel Springer doet niet kinderachtig in de executie van zijn digitale strategie. Eerder gingen alle printtitels de deur al uit, naar een joint-venture, en kocht het bedrijf het afgelopen jaren een aantal grote Europese media- en techbedrijven. Zo is Zanox onderdeel van het concern en hebben de Duitsers een belang in de Europese versie van Politico uit. Ze overwogen eerder dit jaar nog de Huffington Post te kopen.

In januari van dit jaar verwierf Axel Springer voor 25 miljoen dollar al een belang in Business Insider.

Business Insider werd in New York opgericht door Henry Blodget. Hij is een in de aanloop naar de dotcombubbel van begin deze eeuw een financieel analist bij zakenbank Merrill Lynch. Hij werd verdacht van fraude, maar voorkwam een celstraf door een schikking te treffen. Die verbiedt hem om nog actief te zijn op zijn oude markt. Erover schrijven mag wel, wat ertoe leidde dat hij Silicon Alley Insider begon. Die titel breidde uit tot de bredere, algemene online titel Business Insider.

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond