Deel dit artikel
-

Huidkankerapp SkinVision nu ook voor Android

SkinVision, de app voor het vroegtijdig opsporen van huidkanker, is nu ook geschikt gemaakt voor Android toestellen. Sinds gisteren is de app verkrijgbaar in Google Play voor de Samsung toestellen S4, S5 en S6. Andere merken volgen later.

Met SkinVision kunnen gebruikers foto’s maken van verdachte moedervlekken en deze laten toetsen door de app. Door daarnaast regelmatig de foto’s van deze plekjes in de app te vergelijken valt het snel op als er een verandering optreedt. Veranderingen in vorm, omvang en kleur kunnen namelijk een indicatie zijn voor huidkanker.

Met de Android versie van de app – naast de al langer bestaande versie voor de iPhone – verwacht SkinVision een twee keer zo grote markt in Europa aan te boren. Android biedt daarnaast veel meer mogelijkheden voor het gebruik van de app.

Verschillen in soorten camera’s, camerapositie, filter en kleurtemperatuur van de flits vertekenen de foto en dus de analyse van die foto. Daarom wordt de app mondjesmaat uitgerold voor bepaalde toestellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond