Deel dit artikel
-

Huizensite auSud slaat vleugels uit

AuSud, de huizensite van onderneemster Sylvia Tóth, slaat de vleugels uit. De website is nu ook in Rusland, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Engeland en Frankrijk gelanceerd.

Tóth zette de site op omdat wie niet goed Frans spreekt, moeilijk via Franse websites een huis in Zuid-Frankrijk kan vinden. De websites van Nederlandse makelaars in Zuid-Frankijk hebben maar een klein aanbod. Tóth, die een deel van het jaar in Monaco woont, miste een goed totaalbeeld.

Afgelopen zomer liet ze daarom auSud ontwikkelen, een overkoepelende website van Zuid-Franse makelaars. Inmiddels staan er meer dan vijftienduizend woningen te koop aangeboden in alle regio’s van Zuid-Frankrijk, inclusief een beschrijving en nuttige informatie. Nu, drie maanden later, is er ook een Russische, Duitse, Zweedse, Deense, Noorse, Engelse en Franse versie.

Een gedetailleerde overzichtskaart laat zien of een huis ook echt zo idyllisch gelegen is als de advertentie beweert en het aanbod wordt dagelijks ververst.

Ondanks de crisis neemt de vraag van niet-Fransen naar huizen in Zuid-Frankrijk niet af. Vooral het aantal Russen en Chinezen dat daar neerstrijkt, neemt aanzienlijk toe. Noord-Europeanen zijn grote francofielen, zegt Tóth.

Deel dit bericht

4 Reacties

Paul Haarman

Au Sud is op het eerste gezicht een overzichtelijke en informatieve website. Toch zie ik een aantal zaken die niet goed gaan, wellicht nog kinderziektes. Ik ken de vastgoed markt in Zuid Frankrijk en weet dat samenwerken met plaatselijke makelaars en “promoteurs” niet altijd makkelijk is. Wat dat betreft “chapeau” van Sylvia Toth om dit van de grond te krijgen. Uitdaging zit hem vooral in het verkrijgen van de provisie waar je recht op hebt of wellicht is het verdienmodel anders (alleen advertentievergoeding). Goede zaak dat er veel aandacht is voor een grote internationale aanpak.

Patricia ten Have

Als Nederlandse makelaar in Frankrijk steun ik van harte dit initiatief. Ons volledige huizenaanbod staat erop, overzichtelijke site en al menige reactie gehad. De kracht van auSud is bovendien dat ze niet als commissiejager te werk gaan, maar hun inkomsten op een andere wijze genereren. Hierdoor is de onafhankelijkheid gegarandeerd.

Pieter

Maakt het zoeken naar een leuk pandje in Zuid Frankrijk weer een beetje makkelijker.

Jeroen

auSud, de enige echte Nederlandse makelaar in en rondom Nice… no nonsense zakendoen, iets waar Fransen niet altijd mee overweg kunnen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond