Deel dit artikel
-

Hyves brengt iPhone-applicatie uit

Hyves publiceert vandaag zijn eerste mobiele applicatie, een softwaredownload voor Apples iPhone. Voor het einde van het jaar verschijnt er ook een Java-download, bedoeld voor meer toestellen.

Hyves verwacht dat de mobiele software voor april 2009 zeker 100.000 keer zal zijn gedownload. Dat zegt Hyves-oprichter Raymond Spanjar in een vraaggesprek met deze uitgave. Voor eind maart 2009 verwacht hij 50.000 iPhone-klanten. Ter indicatie van belangstelling voor een draagbare Hyves zegt hij: "De mobiele website heeft nu al 400.000 unieke gebruikers".

"Voor de Java-toepassing heb ik nog geen exacte verwachting, maar in ieder geval meer dan voor de iPhone".

De profielensite ontwikkelde de mobiele toepassingen in samenwerking met Service2media uit Enschede.

Met behulp van een database met Cell ID’s van het Telematica Instituut kan Hyves zijn gebruikers vertellen wiens vrienden zich waar bevinden. Die functie zit overigens niet in de eerste release van yPhone, wel in die van de Java-toepassing.

Spanjar: "De Wie Wat Waar’s zijn, als je de functie hebt aangezet, ook locatiegevoelig. Vorige week was ik bijvoorbeeld op Schiphol. Toen ik een WWW opgaf in mijn iPhone krijg ik direct tips voor horeca-gelegenheden in de buurt. De WWW’s worden namelijk gekoppeld aan Spots die bij ons bekend zijn", de Hyves-naam voor openbare gelegenheden.

Een andere noviteit is de mogelijkheid om foto’s van een geotag te voorzien. Dat houdt in dat iedere foto die op Hyves wordt gezet GPS-data kan worden gehangen.

Weblog iPhoneclub.nl kreeg een exclusieve preview van de Hyves’ iPhone-software en publiceerde 25 schermafbeeldingen.

Spanjar: "Een ander belangrijk onderdeel is het adresboek. Per persoon kun je zien of hij beschikbaar is of niet. Aan de hand daar van kun je kiezen of je een e-mail, krabbel of sms wil sturen. Met de iPhone app is het ook mogelijk iemand te bellen via het GSM-net".

Hyves zond zijn iPhone-software maandag in naar Apples downloadwinkel App Store. Normaalgesproken gaan er twee dagen overheen voordat de software dan publiekelijk beschikbaar wordt.

Foto’s: iPhoneclub.nl

 

Deel dit bericht

6 Reacties

Marc Banner

Hyves is al een tijdje beschikbaar op de iPhone.Je kunt namelijk via Nimbuzz Hyves chatten op de iPhone! Ik gebruikte Nimbuzz en Hyves chatten eerst op mijn N95 maar nu ik overgestapt ben naar de iPhone en Nimbuzz daarop gebruikt ben ik helemaal om :-) Nu nog alleen maar wachten dat Nimbuzz ook een verbinding maakt met de mobiele hyves voor het bekijken van de krabbels…

Sjoerd

Nimbuzz is geweldig, maar dit gaat wel heel veel verder voor Hyves gebruikers. Alleen zit yphone nog niet in de Appstore. Valt me overigens op dat Apple niet moeilijk doet over de naam.Overigens zou ik meer van de iPhone versie verwachten dan van de JAVA versie. Hoewel er veel minder iPhones zijn lijkt me het online gebruik van de iPhone toch hoger en op de iPhone werkt het toch vaak allemaal wat simpeler. Ik ben benieuwd.

emanuel

Waarom koopt hyves emerce niet op. Omdat hier wekelijks continu over Hyves gepost wordt, en andere site's amper een kans krijgen om op emerce vermeld te worden. @ Erwin toevallig goede vrienden met de heer Spanjaard?

Erwin Boogert - Emerce

Emanuel, mijn mailbus en lijn staat voor iedereen open. Wie ook maar iets te melden heeft, kan via het colofon in contact komen. De opmerking dat 'andere sites amper kans van vermelding krijgen' kan ik niet plaatsen.

Tamara

Nimbuzz is idd super cool. Ik kan niet alleen chatten met al mijn hyves vrienden maar ook met mn Skype vrienden bellen en al mijn MSN contacten staan ook in dezelfde lijst. TOP!Hyves is een leuke applicatie wanneer ik meer wil doen dan ff comuniceren zoals een profiel bekijken maar dat doe ik eigenlijk toch liever wanneer ik rustig achter de pc zit.

Mark de Bruin

@Emmanuel: Op hyped.nl is het nog erger ;-) Wat trouwens wel een beetje vreemd is: S2M zit ook achter WaarZitWie van KPN Hi. Een concurrent van de Hyves plattegrond waar je vrienden zijn…. http://www.hi.nl/web/show/id=5759979

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond